Hållbarhet

  Vi skapar långsiktiga, hållbara platser där människor bor, lever och verkar. Vi möter människors önskemål om boende, social trygghet och service och skräddarsyr byggandet så att det passar platsens unika förutsättningar.

  VI SKAPAR HÅLLBARA PLATSER

  Vi på ICA vill skapa attraktiva hållbara platser och destinationer där människor trivs, handlar, lever, bor och verkar. Tillsammans med kommuner och rätt partners kan vi på ICA Fastigheter skapa långsiktiga, hållbara platser med liv och rörelse.

  Alla kan göra något, det här gör vi för att skapa hållbara platser. På ICA utgår vi från en plattform med fem delar som vi aktivt jobbar med och kallar "För en god morgondag". De fem delarna är:

  Lokalt

  Vi ska skapa levande miljöer och aktiva platser anpassade efter lokala behov och förutsättningar

  Miljö

  Klimatneutralitet
  Vi ska minska vår klimatpåverkan mest möjligt och kompensera för kvarstående klimatpåverkan så att vi uppnår en klimatneutral verksamhet 2020. 

  Resurseffektivitet
  Vi ska tänka nytt för att bli allt mer resurseffektiva över tid.  Vi ska reducera förbrukning, spill, avfall och underhållsmaterial.

  Minskad miljöpåverkan
  Vi ska minska vår påverkan på miljön genom sunda materialval, markhantering samt goda metoder i produktion och förvaltning.

  Hälsa

  Vi utformar platser som stimulerar till hälsosam livsstil och fysisk aktivitet. Vi ska ha en god arbetsmiljö

  Mångfald

  Vi ska bidra till ett mer inkluderande samhälle.

  Kvalitet

  Vi utvecklar, bygger och förvaltar våra fastigheter med god kvalitet. Våra projekt, fastigheter och platser ska vara trygga och tillgängliga. Vi står för ett ansvarsfullt företagande.

  film

  Vi bygger stadsnära med människan i fokus

  Mer än bara en låda på åkern.

  Vi bygger nya ICA-butiker på attraktiva och strategiska lägen där det finns behov av livsmedelshandel. Men för oss är fastigheter i sig inte det viktigaste. Utan det är livet i och omkring dem.

  nyheter inom hållbarhet

  22 februari 2019

  ICA FASTIGHETER BIDRAR TILL ATT FLER BARN SKA FÅ ETT MENINGSFULLT SOMMARLOV

  Varje sommar besöker tusentals barn sommarkollot Barnens ö. I sommar får de chansen att njuta av lunch från ett sprillans nytt storkök. ICA Fastigheter totalrenoverar nämligen just nu sommarkollogården Tallåsen – för att bidra till att fler barn ska få ett meningsfullt sommarlov.

  5 december 2018

  ICA Maxi Barkarbystaden satsar på solkrafter

  En 2 800 kvadratmeter stor solcellsanläggning har installerats på ICA Maxi Barkarbystadens tak som varje år beräknas producera 230 000 kilowattimmar ren el. Nu kan ICAs kunder i Barkarby handla i en butik som delvis drivs av förnybar solenergi.

  29 oktober 2018

  ”Asllani Court har verkligen blivit en magisk plats”

  I våras invigdes Asllani Court i Bullerbyn, Vimmerby – en fotbollsplan med syfte att inspirera fler tjejer med olika bakgrund att börja spela fotboll. Ett gemensamt initiativ mellan Vimmerby IF, den lokale ICA-handlaren Pelle Lindqvist och ICA Fastigheter. Men vad har egentligen hänt sen invigningen? Vi träffade David Lindgren på Vimmerby IF för att höra mer.

  27 augusti 2018

  Kiruna till Madrid tur och retur med ICA Fastigheters nya laddstolpar

  Under sommaren laddade ICAs kunder elbilen i ICA Fastigheters nya laddstolpar motsvarande sträckan Kiruna till Madrid tur och retur. Det innebär att 14 ton koldioxid undveks i utsläpp. Laddstolparna erbjuds mot alla ICA-butiker och är ett samarbete med E.ON.

  30 juli 2018

  ICA STÅR UPP FÖR MÅNGFALD UNDER EUROPRIDE 2018

  För att hylla mångfald och alla människors lika värde hissar ICA regnbågsflaggan i samband med EuroPride på kontor och lager runt om i Sverige. Under hashtaggen #ICAförmångfald kan du dela och följa våra initativ runt om i landet.

  3 maj 2018

  UNDERJORDISKA KRAFTER GÖR SKILLNAD HOS ICA MAXI STENHAGEN I UPPSALA

  Tjugo borrhål 225 meter ner i marken ska spara energi motsvarande 110 villors förbrukning per år hos ICA Maxi Stenhagen i Uppsala. ICA-butiken nyttjas som energicentral och förser hela Stenhagen Köpcentrum och alla hyresgäster med energi. Ett tekniskt avancerat långtidslager sparas sommarvärmen till vintern och vinterkylan till sommaren.

  31 januari 2018

  DIGITAL INNOVATION FÖR EFFEKTIVA OCH HÅLLBARA BYGGNADER

  CA Fastigheter lägger grunden till framtidens hållbara byggnader med hjälp av digital innovation. Tillsammans med programvaruföretaget Nuuka initierar ICA Fastigheter ett pilotprojekt med syfte att övervaka, analysera och förbättra energieffektiviteten i byggnaderna.

  5 juni 2017

  ICA FASTIGHETER CERTIFIERADE ENLIGT ISO 14001:2015

  UNDER MAJ 2017 genomfördes en revision av vår miljöledning med gott resultat. ICA Fastigheter är därmed certifierade enligt ISO 14001:2015.

  Energimedvetna ICA-handlare spar energi och pengar!

  Hur energieffektiv är din butik?

  Tack vare mer moderna och energismarta installationer har ICA-butikernas elenergiutveckling varit positiv de senaste åren, men det finns fortfarande mycket energi och pengar kvar att spara. Vart tar energin i butiken vägen? Är det en rimlig förbrukning eller kan din butik spara energi och i så fall, hur mycket? 

  Ladda ned broschyren som pdf

  Visa hela informationen Dölj informationen

  hållbarhetsbroschyr

  Har du frågor? Kontakta oss gärna:

  Dela