VÅRA FYRA BUTIKSFORMAT

Fyra olika butiksformat för att möta kundernas behov

MINDRE OCH LÄTTILLGÄNGLIGA BUTIKER

ICA Nära

ICA Nära är den personliga matbutiken som erbjuder sina kunder att handla enkelt och prisvärt varje dag.

ICA Nära är mindre och lätttillgängliga matbutiker med god service, anpassat sortiment och bra färskvaror. Med personligt bemötande och matglädje erbjuder de kunden att göra sina varjedagsinköp till bra priser. Många ICA Nära-­butiker fungerar som ombud för apotek, post, Systembolaget och ATG.

Fakta ICA Nära

FORMAT: Närbutik
LÄGE: Nära kundens bostad eller arbete
ANTAL BUTIKER: Cirka 660
UPPTAGN. OMR: 2 500-4 000 invånare, med radie på ca 400-500 meter
BUTIKSSTORLEK: 400-800 kvadratmeter totalyta
SÄLJYTA: 150-700 kvadratmeter
SORTIMENT: Brett och grunt
Antal artiklar: 4 000-8 000
FÄRSKVAROR: Prioritering av bröd samt frukt och grönt
SERVICEGRAD: Mycket hög

 

HÖG PERSONLIG SERVICE OCH BRETT SORTIMENT

ICA Supermarket

ICA Supermarket erbjuder kunden hög personlig service, ett brett mat- och dagligvarusortiment till ett bra pris på nära håll, i en butiksmiljö fylld av omtanke och matinspiration.

ICA Supermarket-butiker finns där kunderna bor eller arbetar, och fungerar ofta som huvudbutik där merparten av mat- och dagligvaruinköpen görs.

På ICA Supermarket är det personliga bemötandet viktigt. Vi strävar efter att våra kunder ska känna sig sedda och få extra bra service. Supermarket-butikerna ska kännetecknas av riktigt bra matbutiker där man enkelt kan handla hela sin matkasse till ett bra pris och bli inspirerad att laga och äta god mat.

ICA Supermarket-butikerna finns ofta i bostadsområden eller i stadskärnor och är ofta den största butiken i mindre tätorter.

Fakta ICA Supermarket

FORMAT: Matmarknad
LÄGE: Nära kundens bostad eller arbete
ANTAL BUTIKER: Cirka 422 st
BUTIKSSTORLEK: 1 700-2 000 kvadratmeter
SÄLJYTA: 1 100-1 500 kvadratmeter
SORTIMENT: Brett och grunt, prioritering av bröd samt Frukt & Grönt
Antal artiklar: 7 000-11 000
SERVICEGRAD: Mycket hög

 

MED MAT FÖR BÅDE VARDAG OCH FEST

ICA Kvantum

ICA Kvantum ska vara ortens ledande matbutik, med mat för både vardag, helg och fest. Butikerna kännetecknas av en hög andel färskvaror, allergianpassade, hälsoriktiga, ekologiska alternativ samt lokalt sortiment.

På ICA Kvantum finns allt som behövs till måltiden och kunden får alltid hjälp till en enklare och snabbare måltid när tiden är knapp. ICA Kvantum är tillgängligt med generösa öppettider, onlinehandel och bra lägen i centrum eller trafikorienterat.

ICA Kvantum riktar sig främst till de konsumenter som ställer höga krav på öppet­tider/tillgänglighet, sortiment, måltidsidéer och kunnig personal. ICA ­Kvantumbutiken har ofta manuella diskar som lokalanpassas efter ortens behov.

Fakta ICA Kvantum

FORMAT: Matmarknad
LÄGE: Bra centrumläge eller trafik­orienterat
BESÖK: 21 000 besök/vecka
ANTAL BUTIKER: Cirka 131
BUTIKSSTORLEK: 3 000 kvadratmeter
SÄLJYTA: 1 200 - 5 100 kvadratmeter (I genomsnitt: 2 490 kvadratmeter)
ANTAL ARTIKLAR: 12 000-19 000, 2 - 4 % special
SORTIMENT: Brett och djupt
SERVICEGRAD: Hög

ALLT PÅ ETT STÄLLE TILL BRA PRISER

Maxi ICA Stormarknad

På Maxi ICA Stormarknad finns allt på ett ställe till bra priser. Förutom det breda livsmedelssortimentet finns även ett brett sortiment av specialvaror. Butikerna har generösa öppettider och är lättillgängliga för den bilburne konsumenten.

Maxi ICA Stormarknad ska vara ett kundvänligt och fräscht inköpsställe som erbjuder kunden både ett komplett sortiment dagligvaror och kvalitativa specialvaror till låga priser – så att kunden får en förenklad och bättre vardag. Det ska finnas mycket att välja bland till priser, till måltiden och livet kring den.

ICA Maxi ska, trots sin storlek, vara ett inköpsställe där det går enkelt och snabbt att handla. Detta genom att erbjuda ett kundvarv där kunden möter alla sortiment på ett naturligt sätt, i väl tilltagna kundytor, breda gångar och rejäla gavlar och säljplatser.

ICA Maxi ligger vid trafikerade lägen, företrädesvis där kunden bor så att kunden lätt och smidigt kan ta sig till ICA Maxi.

Fakta Maxi ICA stormarknad

FORMAT: Stormarknad
LÄGE: Externt, i utkanten av tätorter
ANTAL BUTIKER: Cirka 90
BESÖK: Upp mot 35 000- 50 000 besök/vecka
BUTIKSTORLEK: 5 500 kvadratmeter och uppåt
SÄLJYTA: 6 500 kvm (genomsnitt)
SORTIMENT: Brett och djupt
ANTAL ARTIKLAR: 29 000-38 000 (livsmedel och specialvaror)
SERVICEGRAD: Hög 

Dela