HÅLLBARHET

Allt fler laddstationer vid våra ICA-butiker, för ett hållbart butiksbesök

ICA Fastigheter erbjuder ett koncept för laddplatser av elbilar vid ICA-butiker, som utöver laddstolpar även inkluderar kundservice, support och övervakning. 76 ICA-butiker har hittills installerat de 628 laddstolparna och fler butiker står på tur.

Hos oss på ICA är hållbarhetsinitiativ som bidrar till en god morgondag centrala och ska ge nytta för så väl våra kunder som ICA Fastigheters hyresgäster. I samarbete med EON har vi skapat ett koncept för en billaddningstjänst som implementerats vid ett 40-tal av våra egenägda ICA-butiker. Konceptet hanteras via ICA-ladda appen och erbjuder servicetjänster till så väl kunden som laddar sin bil som till den lokala ICA-handlaren som valt att installera laddstationen. Det innebär att kunderna har en och samma tjänst för laddning oberoende val av ICA-butik samt att butikens hantering underlättas.

Stockholm - Malmö tur och retur 70 gånger

ICA Fastigheter var tidiga med att skapa ett laddningskoncept för el-bilar. Redan sommaren 2018 laddades el vid våra platser för att köra 8 600 kilometer, vilket kan jämföras med sträckan Madrid till Kiruna och tillbaka eller sträckan Stockholm-Malmö tur och retur 70 gånger med bil. Det innebar att 14 ton koldioxid undveks i utsläpp.

Laddstoplar som del av en enklare vardag

Syftet med våra laddstationer är att erbjuda en enkel men hållbar lösning som gör det lätt för både ICA-handlare och kunder att göra hållbara val. Att som kund ladda sin bil under tiden man gör sina shoppingärenden, tränar eller tar en fika med en vän anser vi är riktigt smart och bidrar inte bara till en mer hållbar morgondag utan även en enklare vardag redan idag.   

Vad säger handlarna om laddstolparna?

Maxi ICA Stormarknad Nacka är en av flera butiker som erbjuder laddstolpar till sina kunder. Karl-Otto Jakobsson, vice vd Maxi ICA Stormarknad Nacka och så här kommenterar han tankarna kring deras laddstation. 

– Vi ser att fler kommer till butiken med laddhybrider och elbilar, och jag vill underlätta för mina kunder att handla och samtidigt göra medvetna val och då är det naturligt att erbjuda laddstolpar, säger Karl-Otto Jakobsson, vice vd Maxi ICA Stormarknad Nacka. 

Fler laddstationer behövs runt om i Sverige

I takt med att allt fler elbilar säljs ökar också behovet av laddplatser runt om i Sverige. ICA Fastigheter har länge erbjudit laddstolpar i anslutning till våra större handelsplatser och vid våra nyetableringar är laddstolpar numera en självklarhet. Idag finns 628 laddstoplar vid 76 platser med fler platser på tur.

Vår ambition är att vårt laddkoncept ska leda till att fler laddstolpar ska finnas intill en ICA-butik inom en snar framtid, liten som stor, ny som gammal.

 

Intresserad av fler hållbarhetsinitiativ?

Dela