HÅLLBARHET

Storsatsning på uppkopplade laddstationer

I samarbete med E.ON erbjuder ICA Fastigheter ett koncept för laddplatser, som utöver laddstolpar även inkluderar kundservice, support och övervakning. 53 ICA-butiker har hittills installerat de 310 laddstolparna och många butiker står på tur.

Genom konceptet tar ICA Fastigheter ett större grepp med servicetjänster samt en ICA-gemensam grafisk profil. Det innebär att kunderna lätt hittar och kan använda laddplatsen samt att butikens hantering underlättas.

Stockholm - Malmö tur och retur 70 gånger

Hittills har 53 butiker skaffat de nya laddstolparnaTillsammans levererade de 133 926 kWh under pandemiåret 2020 och hela 226 872 kWh under 2019, som var ett mer normalt elladdningsår. ICA Fastigheter var tidiga med att skapa ett laddningskoncept för el-bilar. Redan sommaren 2018 laddades el vid våra plater för att köra 8 600 kilometer, vilket kan jämföras med sträckan Madrid till Kiruna och tillbaka eller sträckan Stockholm-Malmö tur och retur 70 gånger med bil. Det innebär att 14 ton koldioxid undveks i utsläpp.

ICA Fastigheter vill erbjuda en enkel lösning som underlättar för ICA-handlare och kunder att göra hållbara val. Vi har länge erbjudit laddstolpar i anslutning till våra större handelsplatser. Genom konceptet samlar vi vårt totala erbjudande för att det ska leda till att fler laddstolpar ska finnas intill ICA-butikerna inom en snar framtid och vid alla nyetableringar är laddstolpar en självklarhet. 

Maxi ICA Stormarknad Nacka är en av flera butiker som erbjuder laddstolpar till sina kunder. 

– Vi ser att fler kommer till butiken med laddhybrider och elbilar, och jag vill underlätta för mina kunder att handla och samtidigt göra medvetna val och då är det naturligt att erbjuda laddstolpar, säger Karl-Otto Jakobsson, vice vd Maxi ICA Stormarknad Nacka. 

Vill du prata mer hållbarhet kan vi ta en digital fika!

Dela