NYBYGGNADSPROJEKT

ICA Fastigheter utvecklar en ny plats för god mat och hälsa i Täby

Vid porten till handelsplatsen i Arninge ska ICA Fastigheter utveckla en ny plats för god mat och hälsa i Täby, Stockholm. Här planerar vi för hyresgäster med det goda som en gemensam röd tråd; en ny modern ICA Maxi-butik, olika restaurangkoncept, Apotek Hjärtat, och gym. Tillsammans blir det cirka 30 000 kvadratmeter god mat och hälsa för såväl både boende som besökare i Täby.

ICA har under många år önskat utveckla sin verksamhet i Arninge, då Täby är en starkt växande kommun och därför är i behov av en utökad matmarknad. Genom köpet av fastigheten Tumstocken 6 intill vår nuvarande fastighet, Tumstocken 9, kommer vi kunna utnyttja fördelarna som ägandet av båda fastigheterna innebär i form av storskaligt utbud, effektiva logistik- och parkeringslösningar och fler externa hyresgäster.

En ny plats för god mat och hälsa i Täby 

På cirka 30 000 kvadratmeter planeras en ny mötesplats för god mat och hälsa i Arninge. Hyresgästerna har det goda som en gemensam röd tråd; en ny modern ICA Maxi-butik, fyra olika restaurangkoncept, Apotek Hjärtat, optiker och frisör. Dessutom utvecklas byggnaden för ytterligare hälsoinitiativ genom ett gym som tillsammans med ICA-butikens långa öppettider ger platsen livfullhet och trygghet under många av dygnets timmar. 

Vår ambition är att fastigheten blir områdets centrum och hjärta, inte bara en plats för smidig handel utan också för möten och en stunds avkoppling i en levande torgmiljö mitt i det framväxande Arninge och Ullna. 

Bra tillgänglighet för olika färdmedel

Fastigheten ligger vid porten till handelsområdet i Arninge med god access från E18 och nya resecentret vid Roslagsbanan. Butiken kommer därmed vara lättillgängliga för besökare som färdas med bil och kollektiva färdmedel såväl som på cykel eller för dem som hellre tar en promenad hit.

Flexibilitet och hållbarhet för en längre livscykel och lägre driftkostnad

Hållbarhet genomsyrar hela projektet och byggnaden består till stor del av trä med en hybridstomme. Byggnaden har ett underliggande parkeringsgarage i suterräng för att lösa dagens parkeringsbehov. Med minskat bilberoende i framtiden har garaget utformats med en takhöjd som ska passa framtida butikskoncept om garaget inte längre fyller samma funktion. Väggarna som ligger i marknivå ska därför få glasade fasader, vilket gör att butiksfronter och entréer lättare kan sättas dit vid en sådan tänkt butikskonvertering.

En modern uppgraderad ICA-butik

Den nya Maxi-butiken får en totalyta på drygt 8 000 kvadratmeter och ska vara en modern butik som erbjuder ett brett men även lokalt anpassat sortiment av dagligvaror och kvalitativa specialvaror till låga priser. För kunder med lite mindre tid erbjuds onlinehandel med drive thru. Förutom livsmedel ska det även finnas ett brett sortiment av specialvaror så som böcker, kläder, husgeråd och sportartiklar samt en trädgårdsavdelning.

- Äntligen får vi möjligheten att bygga den ICA Maxi-butik norrortsborna förtjänar, säger Andreas Paulsson, blivande handlare Maxi ICA Stormarknad Arninge.

Vi skapar framtidens mötesplats i Arninge när Täby växer

ICA Fastigheter arbetar aktivt med att anpassa varje enskild fastighet utifrån den lokala marknadens förutsättningar. Vår målsättning är att fastigheten ska kunna förändras så att den kan leva med sitt närområdes utveckling och tillväxt. Detta blir särskilt viktigt när Arninge-Ullnaområdet utvecklas och genomgår en spännande omvandling från handels- och industriområde till en levande och dynamisk stadsdel där människor ska vilja bo, leva och verka. Det utmärkta läget som Arninge har och Täby kommuns planer att göra området till en knytpunkt passar utmärkt för en ICA Maxi. Här kommer både många Täbybor både bo och besöka i framtiden. 

I samband med att den nya ICA Maxi-butiken öppnar under våren 2025 kommer ICA Kvantum Arninge att stängas.

Läsa mer?

Projektkalender Tumstocken 6 och 9 i Arninge

FAKTA

Projektet Arninge i korthet

ORT: Arninge i Täby, utanför Stockholm

KOMMUN: Täby kommun

INNEHÅLL/BUTIKSPROFIL: Maxi ICA Stormarknad, Apotek Hjärtat, optiker, frisör, gym, olika restaurangkoncept och annan service 

YTA: Totalt 30 000 kvadratmeter där 20 000 kvm BTA är lokaler inklusive teknikytor och 10 0000 kvm BTA är garage 

SERVICE PÅ PLATS: Restauranger, apotek samt drive thru för upphämtning av förbeställd mat på ICA Maxi via online

HÅLLBARHETSINITIATIV: Byggnation till största delen med inslag av trä, solceller och ängsmark på taket. Laddstolpar, geoenergi och värmeåtervinningssystem

MILJÖPROFIL: Miljöbyggnad Guld

BYGGSTART: Startskottet skedde 12 januari 2023

Tillgänglighet: 140 väderskyddade cykelparkeringsplatser utomhus, samt 425 parkeringsplatser för bil utomhus och i garage  

INVIGNING: ICA-butiken beräknas öppna under våren 2025

LÄGE: Arninge ligger med avfart från E18 med bra acess för dem som passerar vidare norrut mot Norrtälje, Åkersberga och Roslagen. Fastigheten ligger precis vid porten till Arninge Handelsområde vid Kundvägen i ett bra skyltläge 

NÄRLIGGANDE GRANNAR I HANDELSOMRÅDET: Granngården, Systembolaget, XXL, Stadium, Stora Coop, Lidl, Ö&B, Jula, Byggmax, Rusta,  Zookompaniet, Kakeldags, K-Rauta, Dollarstore, Elon, Hööks, Flinks Järn med flera 

FASTIGHETSÄGARE: ICA Fastigheter

SAMARBETSPARTNERS: Krupinski/Krupinska Arkitekter

LÄS MER: Täby kommun

Dela