SPADTAG

Startskottet för nya ICA Maxi i Arninge

Äntligen! Det var ICA-handlaren Andreas Paulssons viktigaste budskap. För nu startar äntligen utvecklingen av nya Maxi ICA Stormarknad i Arninge som bland annat får Apotek Hjärtat, flera olika restaurangkoncept samt gym och padelbanor som grannar.

Ett 40-tal gäster hade samlats den 12 januari på byggarbetsplatsen vid Kundvägen i Arninge, för att vara med om "startskottet" för nya Maxi Arninge i Täby. Ja, det blev just ett startskott och inget sedvanligt sätta spaden i marken. För att officiellt starta bygget i Arninge fick ”spadtagarna” nämligen hjälpa till att utföra en riktig sprängning av berg på fastigheten. 

Efter sprängningen och tal av så väl kommunstyrelsens ordförande Erik Andersson kommunstyrelsens ordförande i Täby kommun, Anna Nyberg vd ICA Fastigheter, Joakim Bohman, chef Butik & Försäljning ICA Sverige samt Andreas Paulsson, ICA-handlare bjöds det på varm sopplunch i tältet. En gemytlig och mycket passande lunch i ett gråmulet januariväder. 

Vad ska det bli här på platsen? 

På cirka 30 000 kvadratmeter planeras en ny mötesplats för god mat och hälsa i Arninge. Hyresgästerna har det goda som en gemensam röd tråd; en ny modern ICA Maxi-butik, fyra olika restaurangkoncept, Apotek Hjärtat, optiker och frisör. Dessutom utvecklas byggnaden för ytterligare hälsoinitiativ genom ett gym samt padelbanor på taket.

- Vi är väldigt glada att nu äntligen få utveckla nya Maxi ICA Stormarknad och Apotek Hjärtat med goda grannar. Vi hoppas att fastigheten blir områdets centrum och hjärta, inte bara en plats för smidig handel utan också för möten och en stunds avkoppling i en levande torgmiljö mitt i Arninge, säger Anna Nyberg, vd ICA Fastigheter.

"Äntligen!"

Den nya Maxi-butiken får en totalyta på drygt 8 000 kvadratmeter och etableras vid porten till handelsområdet i Arninge med god access från E18. Butiken blir en kundvänlig och modern butik och erbjuda ett brett och lokalt anpassat sortiment av dagligvaror och kvalitativa specialvaror till låga priser samt onlinehandel med drive thru.

- Äntligen får vi möjligheten att bygga den ICA Maxi-butik norrortsborna förtjänar, säger Andreas Paulsson, blivande handlare Maxi ICA Stormarknad Arninge.

Projektet beräknas vara klart för öppning till våren 2025. I samband med att den nya ICA Maxi-butiken öppnar kommer ICA Kvantum Arninge att stängas.

Stort hållbarhetsfokus

Hållbarhet är viktigt när vi utvecklar nya platser. Därför genomsyrar hållbarheten hela projektet och byggnaden består till stor del av trä med en hybridstomme. På taket samsas solceller och ängsmark och utöver det planeras det för laddstolpar, geoenergi och värmeåtervinningssystem. Byggnaden planeras att certifieras med Miljöbyggnad Guld och kommer ägas och förvaltas av ICA Fastigheter. 

Ett stort tack till alla gäster som besökte vårt "startskott"! Nu ser vi fram emot en framgångsrik byggprocess och trevlig invigning till våren 2025.  

Anna Nyberg, vd ICA Fastigheter nämnde i sitt tal om vikten av en lokal mötesplats för ett område. 

Äntligen får vi möjligheten att bygga den ICA Maxi-butik norrortsborna förtjänar, säger Andreas Paulsson, blivande handlare Maxi ICA Stormarknad Arninge.

Erik Andersson kommunstyrelsens ordförande i Täby kommun, Anna Nyberg vd ICA Fastigheter, Joakim Bohman, chef Butik & Försäljning ICA Sverige och Andreas Paulsson, ICA-handlare trycker av för att spränga berget.

Ingen rök utan eld, men kanske lät det desto mer för dem som var närvarande under sprängningen.

 

Gästerna lyssnade på spadtagstalen innan värmande lunch i tältet.

Hållbarhet är viktigt för oss när vi utvecklar nya platser, därför genomsyrar hållbarheten hela projektet.

Dela