Butiksöppning

Sveriges 82:a Maxi-butik har öppnat i Moraberg, Södertälje

Den 82:a Maxi-butiken öppnar  i Sverige. Den nybyggda ICA Maxi är belägen på ett superläge vid E4:an i Moraberg, Södertälje och kvällen innan öppning den 29 november 2017 var det VIP-invigning. ICA Fastigheter var på plats för att gratulera handlaren Markus Lönnroth till den nya butiken.

I DECEMBER 2015 tog vi de första spadtagen i Moraberg , till Södertäljes nya marknadsplats, två år senare klipper vi nu äntligen bandet till den nybyggda ICA Maxi-butiken.

Den nya butiken på cirka 6000 kvadratmeter kommer att drivas av handlare Markus Lönnroth med visionen att vara Södertäljes mest vakna stormarknad. För att på bästa sätt möta efterfrågan från olika kundgrupper kommer butiken därför hålla öppet alla dagar mellan 7-23. I anslutning till ICA-butiken finns en egen pizzeria, vilket verkligen är ett plus i kanten, samt nytt Apotek Hjärtat på cirka 180 kvadratmeter.

Utbudsmässigt erbjuder ICA Maxi Moraberg en stor färskvaruavdelning med chark, ost, färdigmat och fisk, samt ett brett sortiment av varor. Det finns ett lokalt sortiment med varor från producenter i närområdet som bland annat korv från Sorunda, ägg från Grödby samt närproducerad saft och glass. Butiken erbjuder också ett brett utbud av produkter för hem och fritid.

- Det är ett fantastiskt läge i Södertälje med många matintresserade kunder. Vi ska vara en modern butik med extra bra service till våra kunder, kunderna ska märka skillnad. Butiken kommer att ha flera stora färskvaruavdelningar med bland annat en 15 meter lång manuell disk som erbjuder allt från delikatesser till varm färdigmat,

säger handlaren Markus Lönnroth

 

ICA Maxi är en ny arbetsgivare för kommunen och cirka 90 personer har hittills anställts för att kunna driva butiken, de flesta från Södertälje med omnejd.

 

KLIMATSMART BUTIK

ICA Maxi Moraberg har redan från första spik drivits genom ett stort miljöfokus, en viktig del i butikens utformning är de underjordiska krafter som fångas upp genom borrhål till energilager från jordens inre. En klimatsmart geotermisk lösning för energi som anses vara ett bra alternativ då den är effektiv, miljöanpassad och pålitlig.

Ett ytterligare miljömedvetet val är att parkeringen kommer erbjuda fem stycken laddstolpar för laddhybrider och elbilar.

Vi hoppas att butiken ska vara till glädje för de boende och besökande i Moraberg och bli en positiv del av deras vardag! Välkommen på ett första besök! 

geoenergi i våra butiker

Läs mer om hur det fungerar

HÅLLBAR ENERGI

Projekt för geotermisk lösning

En livsmedelsbutik är en komplex temperaturmässigt miljö. Kylmaskinerna läcker ut en del kyla i kundutrymmet, vilket måste hanteras med värmd luft, samtidigt som de avger värme i sitt arbete att kyla maten, värme som kan utnyttjas för uppvärmning. Sedan en tid har ICA Fastigheter ett projekt kring inomhusmiljö för nya butiker med syfte att dra nytta av både värmen och kylan på ett smartare sätt samt att kombinera det med en hållbar geotermisk lösning.

Läs hela artikeln
Dela