PÅGÅENDE BYGGNATION

Ett nytt kvarter blir till i Lund

I maj 2022 togs det första spadtaget för bygget av det nya stadskvarteret Bona Terra i Brunnshög, strax utanför Lund. Här byggs ett stort ICA Kvantum med saluhallskänsla och fokus på lokalproducerad mat, kommersiella lokaler och hyreslägenheter. Ambitionen är att skapa en lättillgänglig social mötesplats med ICA-butiken i centrum. Bona Terra kommer att nås enkelt med spårvägsstationen näst intill, som binder ihop Brunnshög och centrala Lund.

Viktigt projekt för området och staden

-  Bona Terra kommer att bli en viktig kugge för Brunnshög, både med sitt kompletta handelsutbud och med sitt sätt att berika området med 258 ljusa, moderna lägenheter. För Lund så innebär det att Brunnshög kommer ett stort steg närmare sin vision om den täta, hållbara stadsdelen, säger Christel Leveen, projektledare, ICA Fastigheter.

Bygget har gått helt enligt tidsplan, något som glädjer Christel.

-  Ett byggprojekt har alltid utmaningar. Världsläget har nog hittills gett projektet mest bekymmer. Vi hoppas definitivt att vi får en fortsatt smidig resa fram till färdigställandet, fortsätter hon.

Ett år kvar till invigning

Den kommersiella delen av kvarteret ska vara färdigställt i maj 2025, därefter påbörjar våra olika hyresgäster sina egna arbeten inför öppning. Det uppskattas vara full aktivitet i de kommersiella lokalerna till sommaren 2025. I oktober samma år ska samtliga lägenheter vara klara för inflyttning.

Bilder från våren 2024. 

Nyfiken på mer?

Dela