Välkommen till Stenhagen centrum

  Uppsala

  marknadsplatser

  Stenhagen centrum med något för alla

  En marknadsplats för en enklare vardag.

  Stenhagenscentrum är ett handels- och bostadsområde längs med väg 55 utanför Uppsala. På vår marknadsplats kan besökarna göra de flesta av vardagens ärenden. Totalt har vi nio hyresgäster som har en bra mix med allt från livsmedel, café, restaurang, kläder, apotek, teknik, drivmedel med mera och varje vecka kommer cirka 50-65 000 besökare för att handla och mötas. 

  Granne med vår marknadsplats ligger Stenhagen kultur och bildning centrum som är en mötesplats i form av bibliotek, fritidsgård, grundskola, förskola, studieförbund och föreningslokaler. 

  Området som från början enbart var ett villaområde har sedan cirka två år tillbaka vuxit fram till ett helt nytt område med mysiga flerfamiljshus. Här finns närhet till så väl service som grönområde och vatten. Stenhagen präglas av mycket sport, då kultur och bildningscentrumet även har en bra och modern idrottshall där A-lagsmatcher i både handboll och innebandy spelas på helgerna.

  Under 2017 har ICA Fastigheter tillsammans med ICA Maxi genomfört ett miljöprojekt för geoenergi som bidrar till energieffektivare drift. Även nya hyresgäster har tillkommit och gemensamma ytor har renoverats för att göra vår plats ännu bättre för våra besökare.  

  14 juni 2018

  UNDERJORDISKA KRAFTER GÖR SKILLNAD HOS ICA MAXI STENHAGEN I UPPSALA

  Tjugo borrhål 225 meter ner i marken, kopplade mot en energicentral, ska spara energi motsvarande 110 villors förbrukning per år hos ICA Maxi Stenhagen i Uppsala. Genom ett tekniskt avancerat långtidslager sparas sommarvärmen till vintern och vinterkylan till sommaren. Anläggningen är en del i ICAs mål att vara klimatneutrala till 2020.

  2 mars 2018

  STENHAGEN CENTRUM FYLLER 20 ÅR OCH BLICKAR FRAMÅT!

  1998 etablerades Stenhagens handelsplats med ICA Maxi och tillhörande butiker som goda grannar. Sedan dess har butikerna haft öppet varje dag med kunder som troget besökt dem i ur som skur. Nu firar platsen 20 år och kan genom en ny detaljplan blicka framåt.

  14 september 2017

  GYM OCH HÄLSOAKTÖRER HAR HITTAT VÄGEN TILL HANDELSPLATSERNA OCH DESS FLÖDEN

  Med en ständig ökning av antalet medlemskap hos landets gymaktörer har hälsa och rörelse blir en allt viktigare komponent i det vardagliga livet för många. Men att få in träningspassen bland vardagsbestyren kan för många ibland bli svårt. Lösningen är ofta att besöka ett gym vid en större handelsplats. Vi har gjort ett nedslag i den nya trenden med gym på handelsplatser och varför just det kan lösa vardagsknuten.

  10 mars 2017

  Siba-butiken byter skylt i Stenhagen

  Det var många som vid årsskiftet blev förvånade när Siba stängde sin butik i Stenhagen Centrum, för att hänvisa till Netonnet i Grännby. -Vad händer nu? Ska det inte finas en elektronikbutik i Stenhagen, var det många som frågade. Men stängningen var bara tillfällig och den 10 mars 2017 öppnade istället Netonnet Lagershop i Stenhagen Centrum, med en ringlande kö utanför.

  Stenhagen

  Vår marknadsplats i Stenhagenscentrum

  MARKNADSPLATS: Stenhagenscentrum, Uppsala
  INNEHÅLL: Stenhagen har en blandad hyresgästmix med allt från livsmedel, café, restaurang, kläder, apotek, gym, teknik, drivmedel med mera.
  YTA: Uthyrbar yta 16 900 kvm, varav ICA Maxi 3 800 kvm
  MARKNADSPLATSENS PROFIL: Vi ska göra varje dag lite enklare
  MÅLGRUPPER: Familjen
  Kundflöde per vecka: Cirka 50-65 000 personer i veckan
  HYRESGÄSTER: Maxi ICA Stormarknad, Apotek Hjärtat, Úpplands Café, Lindex, NetonNet, Nordic Wellnes, Pong och Ingo/Cirkle K.
  Antal p-platser: 600 st
  MILJÖPROFIL:
   Ingen, 2017 installerades geoenergi i ICA-butiken
  INVIGNING: 1997
  FASTIGHETSÄGARE: 
  ICA Fastigheter AB
  LÄS MER: http://www.stenhagencentrum.se/ och respektive hyresgärst hemsida.

  Visa hela informationen Dölj informationen

  Stenhagen

  Dela