ICAS FYRA PROFILER

Möta kundernas behov

För att möta kundernas behov har ICA Sverige fyra olika butiksprofiler. Närmarknaden ICA Nära, matmarknaderna ICA Kvantum och ICA Supermarket, samt stormarknaden Maxi ICA Stormarknad. Sedan våren 2010 har ICA glädjen att även erbjuda kunderna apotekstjänster genom ICAs egna apotek Apotek Hjärtat. Välkommen in i någon av ICAs butiker!

ICA Nära

ICA Nära är mindre och lättillgängliga matbutiker med god service, anpassat sortiment och bra färskvaror som finns nära kunden.

ICA Nära är den personliga matbutiken som erbjuder sina kunder att handla enkelt och prisvärt varje dag.

ICA Nära är mindre och lätttillgängliga matbutiker med god service, anpassat sortiment och bra färskvaror. Med personligt bemötande och matglädje erbjuder de kunden att göra sina varjedagsinköp till bra priser.

Många ICA Nära­butiker fungerar som ombud för Apoteket, Systembolaget och ATG.

fakta ICA Nära

FORMAT: Närbutik
LÄGE: Nära kundens bostad eller arbete
ANTAL BUTIKER: ca 660 
UPPTAGN. OMR: 2 500-4 000 invånare, med radie på ca 400-500 meter
BUTIKSSTORLEK: 400-800 kvadratmeter totalyta
SÄLJYTA: 150-700 kvadratmeter
ÖNSKAD TOMTYTA:  Max ca 2 500 kvadratmeter
SORTIMENT: Brett och grunt
FÄRSKVAROR: Prioritering av bröd samt frukt och grönt
SERVICEGRAD: Mycket hög

Visa hela informationen Dölj informationen

ICA Supermarket

ICA Supermarket erbjuder kunden ett generöst mat- och dagligvarusortiment till ett bra pris på nära håll, i en butiksmiljö fylld av service, omtanke och matinspiration.

ICA Supermarketbutiker finns där kunderna bor eller arbetar, och fungerar ofta som huvudbutik där merparten av mat- och dagligvaruinköpen görs.

På ICA Supermarket är det personliga bemötandet viktigt. Vi strävar efter att våra kunder ska känna sig sedda och få extra bra service. Supermarketbutikerna ska kännetecknas av riktigt bra matbutiker där man enkelt kan handla hela sin matkasse till ett bra pris och bli inspirerad att laga och äta god mat.

ICA Supermarketbutikerna finns ofta i bostadsområden eller i stadskärnor och är ofta den största butiken i mindre tätorter.

fakta ICA Supermarket

FORMAT: Matmarknad
LÄGE: Nära kundens bostad eller arbete
ANTAL BUTIKER: ca 430 st
BUTIKSSTORLEK: 1 700-2 000 kvadratmeter
SÄLJYTA: 1 100-1 500 kvadratmeter
ÖNSKAD TOMTYTA: 10 000 kvadratmeter
SORTIMENT: Brett och grunt, prioritering av bröd samt Frukt & Grönt
SERVICEGRAD: Mycket hög

Visa hela informationen Dölj informationen

ICA Kvantum

ICA Kvantum ska vara ortens ledande matbutik, med mat för både vardag, helg och fest. Butikerna kännetecknas av en hög andel färskvaror, allergianpassade, hälsoriktiga, ekologiska alternativ samt lokalt sortiment.

På ICA Kvantum finns allt som behövs till måltiden och kunden får alltid hjälp till en enklare och snabbare måltid när tiden är knapp. ICA Kvantum är tillgängligt med generösa öppettider, onlinehandel och bra lägen i centrum eller trafikorienterat.

ICA Kvantum riktar sig främst till de konsumenter som ställer höga krav på öppet­tider/tillgänglighet, sortiment, måltidsidéer och kunnig personal.  ICA ­Kvantumbutiken har ofta manuella diskar som lokalanpassas efter ortens behov.

fakta ICA Kvantum

FORMAT: Matmarknad
LÄGE: Bra centrumläge eller trafik­orienterat
BEsök: 21 000 besök/vecka
ANTAL BUTIKER:  ca 125
BUTIKSSTORLEK:  3 000 kvadratmeter
SÄLJYTA: 1 200 - 5 100 kvadratmeter (I genomsnitt: 2 490 kvadratmeter)
ÖNSKAD TOMTYTA: 14 000 kvadratmeter
ANTAL ARTIKLAR: 12 000 – 20 000, 2 - 4 % special
SORTIMENT: Brett och djupt
SERVICEGRAD: Hög

Visa hela informationen Dölj informationen

Maxi ICA Stormarknad

På Maxi ICA Stormarknad finns allt på ett ställe till bra priser. Förutom det breda livsmedelssortimentet finns även ett brett sortiment av specialvaror. Butikerna har generösa öppettider och är lättillgängliga för den bilburne konsumenten.

Maxi ICA Stormarknad ska vara ett kundvänligt och fräscht inköpsställe som erbjuder kunden både ett komplett sortiment dagligvaror och kvalitativa specialvaror till låga priser – så att kunden får en förenklad och bättre vardag. Det ska finnas  mycket att välja bland till priser, till måltiden och livet kring den. 

ICA Maxi ska, trots sin storlek, vara ett inköpsställe där det går enkelt och snabbt att handla. Detta genom att erbjuda ett kundvarv där kunden möter alla sortiment på ett naturligt sätt, i väl tilltagna kundytor, breda gångar och rejäla gavlar och säljplatser.

ICA Maxi ligger vid trafikerade lägen, företrädesvis där kunden bor så att kunden lätt och smidigt kan ta sig till ICA Maxi.

fakta Maxi ICA stormarknad 

FORMAT: Stormarknad
LÄGE: Externt, i utkanten av tätorter
ANTAL BUTIKER: ca 81
BUTIKSTORLEK: 5 500 kvadratmeter och uppåt
SÄLJYTA: 6 500 kvm (genomsnitt)
ÖNSKAD TOMTYTA: 20-35 000 kvadratmeter
SORTIMENT: Brett och djupt
ANTAL ARTIKLAR: ca 35 000 st, livs ca 20 000 artiklar, ­ Special ca 15 000 artiklar
SERVICEGRAD: Hög

Visa hela informationen Dölj informationen
Dela