ICAS FYRA BUTIKSFORMAT

  ICA Fastigheter etablerar nya butiker för att skapa mervärde åt ICA och ICAs kunder. Det finns idag cirka 1 300 butiker i landet och ICA arbetar ständigt med att utveckla butiksnätet för att finnas där kunderna finns.

  marknadsplatser

  möta kundernas behov

  För att möta kundernas behov har ICA Sverige fyra olika butiksprofiler. Närmarknaden ICA Nära, matmarknaderna ICA Kvantum och ICA Supermarket, samt stormarknaden Maxi ICA Stormarknad. Sedan våren 2010 har ICA glädjen att även erbjuda kunderna apotekstjänster genom ICAs egna apotek Apotek Hjärtat. Välkommen in i någon av ICAs butiker!

  ICA Nära

  ICA Nära är mindre och lättillgängliga matbutiker med god service, anpassat sortiment och bra färskvaror som finns nära kunden.

  ICA Nära är den personliga matbutiken som erbjuder sina kunder att handla enkelt och prisvärt varje dag.

  ICA Nära är mindre och lätttillgängliga matbutiker med god service, anpassat sortiment och bra färskvaror. Med personligt bemötande och matglädje erbjuder de kunden att göra sina varjedagsinköp till bra priser.

  Många ICA Nära­butiker fungerar som ombud för Apoteket, Systembolaget och ATG.

  fakta ICA Nära

  FORMAT: Närbutik
  LÄGE: Nära kundens bostad eller arbete
  ANTAL BUTIKER: ca 660 
  UPPTAGN. OMR: 2 500-4 000 invånare, med radie på ca 400-500 meter
  BUTIKSSTORLEK: 400-800 kvadratmeter totalyta
  SÄLJYTA: 150-700 kvadratmeter
  ÖNSKAD TOMTYTA:  Max ca 2 500 kvadratmeter
  SORTIMENT: Brett och grunt
  FÄRSKVAROR: Prioritering av bröd samt frukt och grönt
  SERVICEGRAD: Mycket hög

  Visa hela informationen Dölj informationen

  ICA Supermarket

  ICA Supermarket erbjuder kunden ett generöst mat- och dagligvarusortiment till ett bra pris på nära håll, i en butiksmiljö fylld av service, omtanke och matinspiration.

  ICA Supermarketbutiker finns där kunderna bor eller arbetar, och fungerar ofta som huvudbutik där merparten av mat- och dagligvaruinköpen görs.

  På ICA Supermarket är det personliga bemötandet viktigt. Vi strävar efter att våra kunder ska känna sig sedda och få extra bra service. Supermarketbutikerna ska kännetecknas av riktigt bra matbutiker där man enkelt kan handla hela sin matkasse till ett bra pris och bli inspirerad att laga och äta god mat.

  ICA Supermarketbutikerna finns ofta i bostadsområden eller i stadskärnor och är ofta den största butiken i mindre tätorter.

  fakta ICA Supermarket

  FORMAT: Matmarknad
  LÄGE: Nära kundens bostad eller arbete
  ANTAL BUTIKER: ca 430 st
  BUTIKSSTORLEK: 1 700-2 000 kvadratmeter
  SÄLJYTA: 1 100-1 500 kvadratmeter
  ÖNSKAD TOMTYTA: 10 000 kvadratmeter
  SORTIMENT: Brett och grunt, prioritering av bröd samt Frukt & Grönt
  SERVICEGRAD: Mycket hög

  Visa hela informationen Dölj informationen

  ICA Kvantum

  ICA Kvantum ska vara ortens ledande matbutik, med mat för både vardag, helg och fest. Butikerna kännetecknas av en hög andel färskvaror, allergianpassade, hälsoriktiga, ekologiska alternativ samt lokalt sortiment.

  På ICA Kvantum finns allt som behövs till måltiden och kunden får alltid hjälp till en enklare och snabbare måltid när tiden är knapp. ICA Kvantum är tillgängligt med generösa öppettider, onlinehandel och bra lägen i centrum eller trafikorienterat.

  ICA Kvantum riktar sig främst till de konsumenter som ställer höga krav på öppet­tider/tillgänglighet, sortiment, måltidsidéer och kunnig personal.  ICA ­Kvantumbutiken har ofta manuella diskar som lokalanpassas efter ortens behov.

  fakta ICA Kvantum

  FORMAT: Matmarknad
  LÄGE: Bra centrumläge eller trafik­orienterat
  BEsök: 21 000 besök/vecka
  ANTAL BUTIKER:  ca 125
  BUTIKSSTORLEK:  3 000 kvadratmeter
  SÄLJYTA: 1 200 - 5 100 kvadratmeter (I genomsnitt: 2 490 kvadratmeter)
  ÖNSKAD TOMTYTA: 14 000 kvadratmeter
  ANTAL ARTIKLAR: 12 000 – 20 000, 2 - 4 % special
  SORTIMENT: Brett och djupt
  SERVICEGRAD: Hög

  Visa hela informationen Dölj informationen

  Maxi ICA Stormarknad

  På Maxi ICA Stormarknad finns allt på ett ställe till bra priser. Förutom det breda livsmedelssortimentet finns även ett brett sortiment av specialvaror. Butikerna har generösa öppettider och är lättillgängliga för den bilburne konsumenten.

  Maxi ICA Stormarknad ska vara ett kundvänligt och fräscht inköpsställe som erbjuder kunden både ett komplett sortiment dagligvaror och kvalitativa specialvaror till låga priser – så att kunden får en förenklad och bättre vardag. Det ska finnas  mycket att välja bland till priser, till måltiden och livet kring den. 

  ICA Maxi ska, trots sin storlek, vara ett inköpsställe där det går enkelt och snabbt att handla. Detta genom att erbjuda ett kundvarv där kunden möter alla sortiment på ett naturligt sätt, i väl tilltagna kundytor, breda gångar och rejäla gavlar och säljplatser.

  ICA Maxi ligger vid trafikerade lägen, företrädesvis där kunden bor så att kunden lätt och smidigt kan ta sig till ICA Maxi.

  fakta Maxi ICA stormarknad 

  FORMAT: Stormarknad
  LÄGE: Externt, i utkanten av tätorter
  ANTAL BUTIKER: ca 81
  BUTIKSTORLEK: 5 500 kvadratmeter och uppåt
  SÄLJYTA: 6 500 kvm (genomsnitt)
  ÖNSKAD TOMTYTA: 20-35 000 kvadratmeter
  SORTIMENT: Brett och djupt
  ANTAL ARTIKLAR: ca 35 000 st, livs ca 20 000 artiklar, ­ Special ca 15 000 artiklar
  SERVICEGRAD: Hög

  Visa hela informationen Dölj informationen
  Dela