Ny Maxi-butik i Bålsta | 18 oktober 2018

Nu är första spadtaget taget för Maxi ICA Stormarknad Bålsta

Den 18 oktober togs det första spadtaget för Bålstas nya marknadsplats och Maxi ICA Stormarknad Bålsta. Byggnationen är en del av Skanskas projekt att utveckla en ny handelsplats vid Draget i Bålsta. Den nya butiken kommer ha en butiksyta på 6500 kvadratmeter och byggs av Skanska.

– Det ska bli otroligt spännande att göra den här resan tillsammans med både kunder och personal. Att vi nu går över till en större butik är viktigt och helt i linje med vad som krävs för att Bålsta ska ha en uppdaterad livsmedelsbutik som motsvarar de förväntningar som boende och besökare har i sin vardag, säger ICA-handlaren Krister Nilsson som kommer äga och driva Maxi ICA Stormarknad Bålsta.

På första spadtaget i Bålsta medverkade Agneta Hägglund (S), oppositionsråd Håbo kommun, Liselotte Grahn Elg (M), kommunalråd Håbo kommun, Lena Boberg, vd ICA Fastigheter,  Anna Jöhnemark, Etableringschef ICA Sverige, Johan Hedve, projektutvecklare Skanska och Krister Nilsson, ICA-handlare.

Med 2 kilometer från Bålsta Centrum får butiken ett bra läge för boende i Bålsta och förbipasserande på E18. ICA Fastigheter köper en nyckelfärdig butikfastighet från Skanska där ägandeskapet går över till ICA Fastigheter på tillträdesdagen. Butiken kommer erbjuda olika typer av måltidslösningar inklusive servering. Inom byggnaden kommer även Apotek Hjärtat att finnas.

Miljöfrågorna är en viktig del i byggnationen både för Håbo kommun och ICA. Vi kommer certifiera byggnaden enligt kraven för Miljöbyggnad Guld och vid butiken planeras även för geoenergi och fokus på hållbara transporter med cykeldepå och laddstolpar.

En ny butik betyder inte bara en större butiksyta utan även bättre tillgång till parkering och smarta tjänster.  Att etablera en större butik i Bålsta är även något som följer kommunens vision för att utveckla Bålsta som samhälle.

ICA-butiken är tänkt att öppna under våren 2020 och fastigheten kommer ägas och förvaltas av ICA Fastigheter.

Läs också: Här tas det första spadtaget för ny butik och apotek i Trosa

Dela