Nybyggnadsprojekt

Ett första spadtag för Ludvikas nya ICA Kvantum

Idag togs det första spadtaget till Ludvikas nya matmarknad där ICA Fastigheter kommer att bygga en ICA Kvantum-butik om cirka 3 000 kvadratmeter med Apotek Hjärtat i nära anslutning.

Spadtaget togs tillsammans av Leif Pettersson, kommunstyrelsens ordförande i Ludvika, Catrine Axelsson, chef projektutveckling ICA Fastigheter, Anna Jöhnemark, etableringschef ICA Sverige, Håkan Bergh, projektchef Fastec och Fredric Jernemyr, ICA handlare för den nya Kvantum-butiken.

"Det känns jätteroligt att stå här idag. Vi månar mycket om vår miljö och målet med anläggningen är att göra den så energieffektiv som möjligt."

CATRINE AXELSSON, chef projektutveckling ICA Fastigheter

Spadtaget lockade ett 40-tal besökare och lokalpress trots ett kyligt och blött väder. Efter spadtaget bjöd blivande ICA Kvantumhandlaren Fredrik Jernemyr på varm gulaschsoppa och kaffe för frusna gäster.   

I samband med nybyggnationen av ICA Kvantum-butiken kommer de två nuvarande Supermarket-butikerna läggas ned, men personalen flyttar med Fredrik till Ludvikas modernaste livsmedelsbutik. I anslutning till butiken håller en ny rondell på att byggas för att underlätta in och utfart till området. Invigningen av butiken är beräknad till senhösten 2017. Välkomna!

Äntligen igång!

"Det känns jätteroligt att stå här idag. Vi månar mycket om vår miljö och målet med anläggningen är att göra den så energieffektiv som möjligt." Catrine Axelsson, chef projektutveckling ICA Fastigheter .

Dela