I väntan på ny butik

  Ny ICA-butik och apotek i Trosa på 366 dagar

  Nästan exakt ett år efter det första spadtaget kommer nya ICA Kvantum öppna i Trosa. Så här sista veckorna innan invigning förbereder sig personalen i nuvarande butiken inför premiären och hur de över en natt ska försöka tömma gamla butiken på varor för att sedan öppna den nya dagen efter klockan 10 vid invigningen.

  En ICA Supermarket-butik har cirka 10 000 artiklar i sitt sortiment, vad har de för strategi för att tömma den på så kort tid kan man fråga sig?

  - Vi kommer starta utförsäljning i ICA Supermarket Trossen två dagar innan öppning och slutligen halva priset på allt dagen innan öppning till dess att vi stänger för sista gången med förhoppningsvis en tom butik, säger butikschefen, Jens Cederlund.

  Under senaste året har såväl personalen som boende i Trosa sett hur den nya butiken med efterlängtat Apotek Hjärtat växt fram en bit bort på parkeringen.

  - Det mesta har flutit på bra under bygget även om processen har varit lång och omfattande för att komma fram till hur vi vill ha det. Det är ju en "once in a lifetime" grej att bygga en ny butik,

  säger Jenni Steiner som är ICA Handlare i Trosa tillsammans med sin syster Linda.

  ICA Fastigheter som äger fastigheten och ansvarat för byggnationen är nöjda med byggprojektet som även varit ett pilotprojekt för ett ökat fokus på yttre gestaltning.

  - Byggprojektet har gått bra och följt våra planer. Sen innebär det en hel del utmaningar att bygga en ny byggnad så nära en befintlig butik som samtidigt ska ha öppet som vanligt och helst med så liten påverkan som möjligt för kunderna. Men vi har haft en tät dialog med ICA-butiken och de har fortlöpande kunnat följa bygget och komma med kloka inspel, mycket tack vare att de just sitter så nära byggarbetsplatsen, säger Per Gynnersted projektledare på ICA Fastigheter.

  Hamburgerbistro, nya tjänster och smarta funktioner

  Den nya butiken, nu uppskalad till en Kvantum, har inte enbart större yta utan också ett bredare matsortiment och flera smarta och hållbara tjänster så som drive thru för upphämtning av mat, laddstolpar för elbilar och cykelparkeringar under tak.

  I butiken syns nyheter som manuell fisk- och skaldjursdisk, självutcheckning och sist men inte minst, ett eget kök med både lunch och middag i form av en bistro. Här ska det serveras butikslagade burgare av egenmald högrevsfärs och finnas rum för 30 sittplatser för de som vill äta i butiken. Tillsammans med ett lokalt bryggeri har butiken till och med utvecklat ett Kvantum Trossen öl.

  – Bistron ligger inne i butiken, men lite avskärmad. Vi tror på det här konceptet, det finns helt klart ett behov av fler färdigmatställen i Trosa, säger Jenni till tidningen Icanyheter.

  Vad tycker kunderna?

  Både butikschefen Jens Cederlund och handlaren Jenni vittnar om förväntansfulla kunder som längtat efter både det utökade fisk- och skaldjurssortimentet som ett nytt apotek i Trosa.

  - Många av våra kunder har följt med i hela byggprocessen via våra sociala media. Vi har fått massa råd och input från dem genom hela resan,

  avslutar Jenni Steiner.

  ICA Kvantum Trosa har officiell invigning med en rad festligheter den 13 november klockan 10. Då kommer de röda banden klippas och invigningstal hållas innan det är dags för besökarna att få handla för första gången i den nya butiken eller äta en god hamburgare i Bistron.

  Trosa

  Men sen då?

  Vad kommer hända nu med den tidigare ICA Supermarket-butiken i Trosa?

  Det här är nästa steg på platsen
  Dela