HÅLLBARHET

Hundparkering vid ICA håller hunden varm i kylan och sval i värmen

Det ska vara en självklarhet att känna sig trygg med att lämna sin hund utanför ICA-butiken. Därför testar ICA Fastigheter en ny typ av hundparkering i ett pilotprojekt vid utvalda ICA-butiker.

Hundparkeringen är utformad för att ge hunden en säker och ostörd miljö. Den stängs och öppnas direkt med mobiltelefonen och är utrustad med automatiskt fläktsystem och självrengöring.

- Vi vet att det finns hundägare som vill kunna ta med sig sin hund när de går till affären men av olika anledningar väljer att låta hunden stanna hemma. Flera Ica-butiker har tidigare haft olika initiativ för att stötta hundägare och för att underlätta har vi nu kört igång detta koncept, säger Annika Schönefeld, som jobbar med affärsutveckling på ICA Fastigheter.

Vid 20 olika butiker

Hundparkeringen finns idag i anslutning till cirka 20-butiker. En av butikerna som var med i pilotprojektet är Maxi ICA Stormarknad Kungsbacka.

-Vi har fått frågor från många kunder om var man ska ställa sin hund. Därför kändes det som en självklarhet att testa den här lösningen när ICA Fastigheter presenterade idéen, säger Andreas Jendestig, butikschef Maxi ICA Stormarknad Kungsbacka.

Leverantör är Den4Dogs

 

Fakta om hundparkeringen

  • Trygg och säker hundparkering/-koja med elektroniskt lås som kan öppnas/låses direkt med mobiltelefon/appen eller manuellt med laddningsbart parkeringskort.
  • Automatiskt rengöringsprogram och desinficering efter varje hundbesök
  •  Automatiskt fläktsystem – startar automatiskt om temperaturen överstiger +20 °C
  • Golvvärme under kalla dagar
  • Öppningar i dörren som gör att hunden kan titta ut – men inte möjligt för utomstående att sätta in fingrar eller objekt i bure

 

Dela