FÖRSTA SPADTAG

Spaden och första trädet i marken för ICA Maxi Åkersberga

Spaden och trädet har satts i marken som startskott för byggnationen av vår nästa ICA Maxi-butik. Ett 50-tal gäster fanns på plats för att se de fem grävarna plantera ett symboliskt träd som starten för vår största butiksbyggnad i trä - hittills.

Den 14 oktober hölls det första spadtaget till ICA Fastigheters mest hållbara projekt hittills. Maxi ICA Stormarknad Åkersberga byggs helt i trä, med solceller, geoenergi och sedumtak för att minimera vårt koldioxidavtryck och även kunna uppfylla kriterierna för Miljöbyggnad Guld. 

Fem representanter planterade symboliskt träd

Ett 50-tal inbjudna gäster fanns på plats för att höra tal av Michaela Fletcher, kommunstyrelsens ordförande i Österåkers kommun, Anna Nyberg, vd ICA Fastigheter, Joakim Bohman, chef butik & försäljning ICA Sverige, Claude Schaffert, ICA-handlare samt Niklas Lindvall, arbetschef Peab, samt se dem plantera platsens första träd. 

- Det här projektet är helt i linje med ICAs ambitiösa mål om att nå nettonoll klimatavrtyck 2030. Trädet är kanske den mest självklara metaforen för livet. Och det är precis vad som kommer att skapas här – en plats fylld av livfullhet och sociala interaktioner. Möten mellan människor, sa Anna Nyberg, vd ICA Fastigheter.  

Efterlängtad byggstart i Åkersberga

De fem spadtagsgrävarna var alla överens om att byggstarten är en efterlängtad och mycket positiv utveckling för Åkersbergas invånare, då Österåker är en växande kommun. De kommersiella koncept som etableras i anslutning till ICA Maxi-butiken är alla nyetableringar på orten och kommer ytterligare förstärka Åkersbergas handels- och serviceutbud.

En ny mötesplats kring det goda

ICA Fastigheters tanke är att skapa en ny kommersiell mötesplats med fokus på god mat och hälsa genom kompletterande hyresgäster som Apotek Hjärtat, Min Doktor, frisör och barbershopen Taylors Barber samt tre trevliga restaurangkoncept med bland annat sushi och pizza.  

ICA Kvantum gav smakprov på det goda under spadtaget

Efter spadtaget bjöd nuvarande ICA Kvantum-handlaren (och framtida ICA Maxi-handlaren) Claude Schaffert på härliga grillade mackor och pastasallad. Naturligtvis serverades det tårtor till kaffet, bakade i butikens bageri, för att fira det första spadtaget.

Invigning till våren 2023

Om byggplanerna och byggnationen går som tänkt kommer nya ICA Maxi med grannar öppnas under våren 2023. Välkomna!  


 

Ett 50-tal gäster från kommunen, ICAs olika bolag, Peab, Åkersbergas näringsliv samt lokalmedia fanns på plats för att höra hur den nya platsen är tänkt att utformas. 

Medverkande från vänster: Michaela Fletcher Kommunstyrelsens ordförande, Anna Nyberg, vd ICA Fastigheter, Joakim Bohman, chef butik & försäljning ICA Sverige, Claude Schaffert, ICA-handlare och Niklas Lindvall arbetschef Peab. 

Anna Nyberg, vd ICA Fastigheter håller spadtagstal kring symboliken av trä som byggnadsmaterial men även som symbol för livet och livfullhet. 

Under byggtiden kommer trädet hysas in och vårdas hos goda grannen Österåkers Golfklubb som även fanns med som gäst på evenemanget.   

Dela