ICA donerar 10 miljoner kronor till Röda Korsets arbete i Ukraina

ICA vill vara med och bidra för att hjälpa de utsatta människorna i Ukraina i denna svåra tid. Därför donerar ICA Gruppen och ICA-handlarnas Förbund genom ICA Stiftelsen 10 miljoner kronor som är öronmärkta för Röda Korsets humanitära arbete för människor i Ukraina och på flykt ifrån Ukraina.

- Vi är förfärade över kriget i Ukraina och det känns helt självklart att hjälpa människorna i Ukraina under en mycket svår kris. Vi, tillsammans med Sveriges ICA-handlare, vill precis som många andra svenska företag stötta på alla sätt vi kan, säger Per Strömberg, vd ICA Gruppen. 

I över trettio år har ICA stöttat Röda Korsets arbete genom en rad olika samarbeten både centralt och lokalt. 

- ICA och Röda Korsets nära samarbete går långt tillbaka. I en tid då vi ser enorma behov av humanitärt stöd i Ukraina och dess angränsande länder är det med största tacksamhet som vi tar emot ICAs generösa bidrag till vårt arbete med att hjälpa människor i utsatthet. Tack vare ICAs vilja att engagera sig och stötta kan vi i Svenska Röda Korset och våra systerföreningar hjälpa tusentals människor i och runt om Ukraina, säger Martin Ärnlöv, generalsekreterare Svenska Röda Korset.

Dela