HÅLLBARHET

Kiruna till Madrid tur och retur med ICA Fastigheters nya laddstolpar

Under sommaren laddade ICAs kunder elbilen i ICA Fastigheters nya laddstolpar motsvarande sträckan Kiruna till Madrid tur och retur. Det innebär att 14 ton koldioxid undveks i utsläpp. Laddstolparna erbjuds mot alla ICA-butiker och är ett samarbete med E.ON.

ICA vill underlätta för sina kunder att göra miljömedvetna val och därför erbjuder ICA Fastigheter ett enhetligt ICA-konceptet för laddstolpar för el- och laddhybridbilar mot alla ICA-butiker.

Hittills har elva butiker skaffat de nya laddstolparna. Under sommaren 2018 laddades det el laddats för att köra 8 600 kilometer, vilket kan jämföras med sträckan Madrid till Kiruna och tillbaka eller sträckan Stockholm-Malmö tur och retur 70 gånger.

Det innebär att 14 ton koldioxid undveks i utsläpp. Elva ICA-butiker har hittills installerat stolparna och många butiker står på tur.

- Vi är väldigt glada att kunna erbjuda en enkel lösning som underlättar för ICA-handlare och kunder att göra hållbara val. Vi har länge erbjudit laddstolpar i anslutning till våra större handelsplatser. 
- Nu har vi samlat vårt totala erbjudande och vår förhoppning är att det kommer leda till fler laddstolpar intill ICA-butikerna inom en snar framtid,

SÄGER LENA BOBERG, VD ICA FASTIGHETER.

Destinationsladare och snabbladdare 

Laddstolpekonceptet finns i två utföranden. Destinationsladdare som ger en effekt på upp till 22 kilowatt och snabbladdare som ger en effekt på 50 kilowatt. I konceptet ingår en ständigt uppkopplad laddstolpe, övervakning, betallösningar såsom app eller laddkort, service, upp till fem års garanti, kundsupport dygnet runt samt andra digitala lösningar.

Dela