Karriär | 15 januari 2018

Kundrelationerna i fokus hos Fredrik

Genom en jobbannons fick Fredrik Hagblom nys om jobbet som kommersiell förvaltare. Det han uppskattar mest med att jobba på ICA Fastigheter är förutom friheten i jobbet mötet med hyresgästerna och möjligheten att tillsammans med dem förverkliga nya idéer.

 

Varför blev du intresserad av att arbeta på ICA Fastigheter?

–  Jag tyckte det lät som en intressant roll och när jag besökte hemsidan lockades jag av tydliga mål och visioner och ett större geografiskt område med mycket intressanta handelsplatser som ständigt utvecklas.  När jag sedan hade varit på intervju så förstod jag att jobbet skulle ge mig en central roll i hela processen i alltifrån att utveckla idéer med hyresgästerna till upprättandet av nya hyresavtal. Jobbet innebär en stor frihet med eget ansvar. Det är också ett stort plus.

Berätta om din roll som kommersiell förvaltare

– Min roll som kommersiell förvaltare innebär att jag är kundansvarig och för en ständig dialog med hyresgäster, kommuner och andra fastighetsägare kring hur vi ska utveckla handelsplatserna. Jag ska underlätta för våra kunder att handla i våra ICA- butiker genom handelsplatser som har god tillgänglighet, säkra och tydliga parkeringsplatser och en trivsam utemiljö med exempelvis bra belysning, cykelparkering och laddstolpar. Tillsammans med hyresgästen stärker vi varumärket så att de kan fokusera på sin kärnverksamet och därmed sälja mer.

 

Vad har du arbetat med tidigare?

– Innan jag kom till ICA Fastigheter arbetade jag på Norrporten som förvaltare (kommersiella lokaler) med inriktning på kontor där jag ansvarade för underhåll, reparationer och ombyggnadsprojekt. Innan dess var jag projektchef på Skanska med ansvar för Växjös byggserviceavdelning och 20 medarbetare. Min uppgift var att leda och driva verksamheten med lönsamhet i en säker arbetsmiljö.

Vad är roligast med ditt jobb på ICA och ICA Fastigheter?

– Det är oavkortat kundrelationerna. Det vill säga mötet med hyresgästerna och att tillsamman med dem kunna utveckla olika koncept från idéer till verklighet. Sen är det ett fritt och självständigt arbete men med bra stöttning och support från professionella kollegor.


Vad ser du för utvecklingsmöjligheter?

– Just nu är jag nöjd med rollen som kommersiell förvaltare men ICA Fastigheter är ett spännande bolag i en expansionsfas så det finns många vägar man kan välja om man vill utveckla sig vidare i andra roller i bolaget.

Vilka råd vill du ge till dem som är nyfikna på en karriär på ICA Fastigheter?

– Kontakta ansvariga personer inom det område där du vill jobba och säg att du vill ha ett förutsättningslöst möte. Ett annat tips är att kontakta olika rekryterare och kika på jobbannonser. Oavsett kanal så är det viktigt att du är tydlig med vad du vill och vad du vill uppnå. 

Läs också: Madeleine Behrenfeldt inspireras av hyresgästernas kreativa idéer och engagemang

Om Fredrik

Namn: Fredrik Hagblom

Utbildning: 3-årig byggteknisk utbildning, förvaltarutbildning, Ledarskap och Organisation på Växjö Universitet

Familj: Fru Sophia och tre söner

Antal år på ICA Fastigheter: 1,5 år

Det här är mina största styrkor: Kundrelationer, ordning och reda, håller vad jag lovar, bra lyssnare.

Det här kan jag bli bättre på: Tidsplanering- är tidsoptimist

Det här driver mig framåt i karriären: Nyfikenhet, vinnarskalle- gillar inte att förlora.

Fritidsintressen: Utförsåkning, Enduro efter 20-års uppehåll (en motorsport där motorcyklar körs på banor i svår terräng), vårt sommarhus på Öland.

Dela