Karriär | 26 januari 2018

Madeleine Behrenfeldt inspireras av hyresgästernas kreativa idéer och engagemang

Med ett förflutet inom detaljhandeln och centrumledning hamnade Madeleine hos ICA fastigheter efter att upptäckt annonsen kring jobbet som förvaltare av en slump. Det som lockade mest var den utvecklingsfas och den förändringsresa som bolaget står inför.

Hur sökte du dig till ICA Fastigheter?

– Jag såg annonsen om jobbet som förvaltare. Egentligen hade jag inte bestämt mig för att söka mig vidare från min tidigare arbetsgivare men annonsen beskrev MIG och ICA Fastigheter beskrevs som en arbetsgivare med stort fokus på utveckling och ICAs värderingar – enkelhet, entreprenörskap och engagemang- är värderingar som jag personligen står för.

Utöver det- vad var det mer som lockade dig till ICA Fastigheter?

– Det var utveckling och förändring som lockade mig mest när jag läste annonsen. Jag trivs bäst när det finns utrymme för kreativitet och fick direkt känslan av att ICA Fastigheter är mitt i en förändringsresa, vilket nu i efterhand visat sig stämma. Att jag har en bakgrund inom detaljhandel och centrumledning med bland annat ICA handlare som hyresgäster var heller inte fel.

Berätta om din roll?

– Jag ansvarar för utveckling och ekonomin för en del av ICA Fastigheters bestånd i marknadsområde nordöst. För att konkretisera betyder det att jag ansvarar för att handelsplatserna är attraktiva för besökare och hyresgäster, där resultatet (om jag jobbar bra) blir lönsamma fastigheter med bra avkastning. Hyresgästkontakt är den största delen av arbetet och jag träffar ofta och gärna hyresgästerna. Enligt plan ska vi ha tre ”utvecklingsmöten” per handlare och år, men driver vi gemensamma projekt blir det mycket oftare än så.

Vad är roligast med ditt jobb och med att jobba på ICA Fastigheter?

– De stunder jag trivs bäst är när jag är ute i butikerna och träffar hyresgästerna. Jag har tur att ha flera fantastiskt drivna ICA-handlare som hyresgäster och inspireras ofta av deras engagemang.  Ibland måste jag verkligen skärpa mig för att inte dras med i alla kreativa idéer som kommer upp. Skulle jag springa på allt skulle jag inte hinna med något annat, och jobbet är också mycket annat. Att vara en del av bolaget ICA Fastigheter är jag med stolthet och jag tror på visioner och strategier - särskilt vår stadsbyggnadsstrategi.  Jag tycker att vår ledning fokuserar på rätt saker för att säkra upp fastigheterna för framtiden och jag vill göra mitt bästa för att vision ska bli verklighet.

Vad ser du för utvecklingsmöjligheter på ICA Fastigheter?

– Just nu har jag nog med utveckling i vardagen och vill inte ens fundera på något annat. Men, med tanke på storleken på bolaget finns det nog många spännande möjligheter.

Vilka råd vill du ge till dem som är nyfikna på en karriär inom ICA Fastigheter?

 – Jag skulle råda personen att kontakta någon hos oss med den typ av tjänst som hen är intresserad av med syfte att få en ögonblicksbild av verkligheten. Det är också bra att försöka få en bild av gruppen personen då skulle tänkas jobba i. Ett bra gäng och sammanhållning är viktigt när bolaget växer och förändras. Att personen är öppen och flexibel är superviktigt, men att också ha en strukturerad läggning skadar inte.  

Läs också: Kundrelationerna i fokus hos Fredrik

Om Madeleine

Namn: Madeleine Behrenfeldt

Utbildning: Handelsentreprenör (projektledare inom detaljhandel) och Fastighetsförvaltare

Familj: Gift med Magnus, tillsammans har vi en dotter (Malia 2,5 år). Vi väntar tillökning i början av april.

Antal år på ICA Fastigheter: 1 år

Det här är mina största styrkor:Driven, kreativ och social

Det här kan jag bli bättre på: Rensa bland idéer och ha tålamod

Det här är mina drivkrafter i karriären:Både privat och i karriären drivs jag av utveckling och förändring/förbättring.

Fritidsintressen: Hänga med familjen. Tillsammans gillar vi att vara i stugan, vara ute i naturen, baka, resa, testa restauranger/nya koncept, umgås med vänner och familj. När jag har egen tid vill jag helst träna, läsa faktaböcker om det jag för tillfället snöat in på (just nu barnuppfostran) och magasin om mode och matlagning, inreda och dona hemma. Om jag hade mer fritid skulle jag plocka upp tidigare intressen: jag har alltid målat och skulpterat.

Dela