Samhällsengagemang

ICA Kvantum Hammarö arrangerade eget ”mini-Almedalen” inför valet

Söndagen den 26 augusti, på värmländska Hammarö i norra delen av Vänern, arrangerades ”Hammarös Almedalen” utanför ICA Kvantum Hammarö. Initiativet togs av ICA-handlaren Urban Svensson själv, som såg en möjlighet för de politiska partierna att komma till tals på samma villkor och låta de boende på Hammarö träffa sina lokala politiker.

Valtider innebär att många ICA-handlare får förfrågningar från politiska partier om att synliggöra sina budskap. ICA Kvantums handlare Urban Svensson är inget undantag. Men istället för att låta enstaka partier stå utanför hans butik en åt gången, beslöt han sig för att arrangera ett eget ”Hammarös Almedalen” under en och samma dag. Ett sätt att låta alla partier få komma till tals och ge Hammarö-borna en möjlighet att träffa de lokala politikerna och bilda sig en egen uppfattning.

– Vi hade omkring 1 000 besökare till Hammarös Almedalen och de som kom till evenemanget var väldigt, väldigt nöjda. Bland annat var Sveriges utrikesminister Margot Wallström på plats och pratade med besökarna, säger Urban Svensson.

Samtliga åtta riksdagspartier fick plats på scenen för att framföra sitt budskap. Förutom att skapa en arena för politikerna, blev arrangemanget ett sätt att visa på att ICA-butiken är en positiv kraft i samhället och tillgänglig för alla.

Kommer ni att göra det här igen?
– Ja, men i lite mindre format nästa år. Vi har en skördemarknad varje år och tanken är att vi i samband med den kan bjuda hit alla politiker. Partierna var jättenöjda och ville att vi skulle göra likadant varje år, men det får bli vart fjärde år som vi gör det lite större med hyrda tält, konferencier och underhållning, säger Urban.

Dela