En vecka kvar till invigning:

Urban fortsätter sin matresa och öppnar ICA Kvantum på Hammarö

Nolgård är ett attraktivt och växande bostadsområde med ett utmärkt handelsläge i norra Hammarö Kommun i Värmland. Här kommer ICA Fastigheter tillsammans med hyresgäster erbjuda en modern marknadsplats med fokus på möten, mat, hälsa och trivsel. Nästa onsdag, den 15 mars är det invigning.

En av hyresgästerna är ICA Kvantum, som den 15e mars öppnar dörrarna till alla matintresserade i närområdet. ICA-handlaren Urban Svensson, från ICA Supermarket i Skogshall, kommer driva den nya butiken och med bara några dagar kvar till öppningen, passade vi på att ställa några frågor till Urban och ta pulsen i byggstöket.

Du har i din nuvarande Supermarketbutik drivit initiativet ”Matglädje”, vad innebär initiativet och är det något som du kommer ta med dig till ICA Kvantum på Hammarö?

-        Jag vill verkligen att när man blir hungrig så ska man tänka på ICA och inte på en snabbmatsrestaurang. Man ska kunna köpa all sin mat och få all inspiration i min butik, samtidigt som man kan köpa med sig färdig middag hem så att man inte behöver ställa sig direkt och laga mat efter att man varit och storhandlat. Matglädje bygger mycket på att mat ska vara snabbt, enkelt och bekvämt. Synsätt som jag jobbar efter, säger Urban Svensson.

Hur tror du att ICA Kvantum kommer tas emot av invånarna på Hammarö? Är de intresserade och förväntansfulla?

-        Intresset är mycket stort, där många är nyfikna och kommer med önskemål redan innan öppning. Öppningen av ICA Kvantum Hammarö är en stor händelse på Hammarö då vi blir kommunens största och fräschaste färskvarubutik, fortsätter Urban.

ICA Fastigheter som äger fastigheten har som ambitionen är att platsen ska bli områdets centrum och hjärta med bra innehåll, god tillgänglighet och bra parkeringsmöjligheter. Utöver ICA Kvantum-butiken kommer här finnas goda grannar som Apotek Hjärtat, gymmet Optimal Träning, Baccerian (italiensk pizza) från Swenströmskas stenugnsbageri och asiatiska restaurangen Spics’n Rice.

Hur är Urbans syn på de goda grannarna, hur kan ni ha nytta av varandra för att locka fler kunder till platsen. Finns det kanske redan planer på gemensamma aktiviteter eller samarbeten Urban?

-        Våra goda grannar kompletterar vårt utbud och tillsammans blir vi ett attraktivare resmål för kunden. Redan nu pågår det samtal oss emellan om samarbeten i olika former, berättar Urban.

Till sist, vad gör ni just nu i butiken? Går arbetet enligt plan – eller är det smått kaosartat?

-        Här är det full aktivitet och vi följer schemat inför starten. Vi kör 6-dagars vecka, jag själv såväl som min ledningsgrupp, men på lördagar har vi tagit ledigt för att träna inför årets ICA Kort-Vasa som jag självklart deltog i, avslutar Urban.

ICA Kvantum Hammarö öppnar den 15 mars. Vi önskar Urban och hans personal lycka till i den nya butiken och hoppas att de som bor och verkar i Hammarö med kringområden, ska ha stor glädje av lokalcentrumet vid Nolgårdsrondellen. Vi ses!

Dela