Ny ICA Nära-butik

Ett första spadtag för ICA Nära i Rikstens friluftsstad

För den nya stadsdelen Rikstens friluftsstad i Botkyrka har en ny ICA-butik börjat byggas.

Den 24 september 2015 arrangerade ICA Fastigheter ett första spadtag för det som ska bli en modern ICA Nära butik, centralt placerad i den nya stadsdelen Rikstens friluftsstad i Botkyrka kommun. När stadsdelen är fullt utbyggd ska den inrymma cirka 2 500 bostäder, ett tusental arbetsplatser samt handel, förskolor och skola. 

På plats för att gräva var Gabriel Melki, ordförande samhällsbyggnadsnämnden, Botkyrka kommun, och Jan Oldebring, etableringsdirektör på ICA Sverige, Lena Boberg, vd ICA Fastigheter, Johan Blumenthal vd Tegelstaden bygg och Anna Anderberg näringslivschef, Botkyrka kommun.

Butiken som ska stå klar för invigning under våren 2016, planeras till cirka 1 000 kvadratmeter med ICA Fastigheter som ägare. 

För de boende i den framväxande stadsdelen är butiken mycket efterlängtad och kommer att ha ett större färskvarusortiment än vanligt. Med sitt strategiska läge blir butiken en naturlig samlingspunkt i samhället där besökarna, utöver sina vardagliga livsmedelsinköp, ska erbjudas möjlighet till modern internethandel och posttjänster. 

Dela