Spadtag i Uppsala

Första spadtag för klimatsmart ICA Nära-butik i Lindbacken, Uppsala

Torsdagen den 10 mars togs det första spadtaget för det nya området Lindbackens framtida ICA Nära-butik. Spadtaget var efterlängtat och intresset från de boende i området var stort.

På förmiddagen den 10 mars samlades representanter från Uppsala kommun, ICA Fastigheter, ICA-handlare och byggentreprenör för att ta det första spadtaget till området Lindbackens framtida ICA Nära-butik. Spadtaget hade även en god uppslutning av grannar, som nu kunde ställa frågor om den butik som de länge sett fram emot och som kommer bli en viktig del av det nya samhället.

Butikens blivande ICA-handlare, Henry Alexandersson, passade på att önska alla grannar och framtida kunder välkomna och de drygt 25 besökarna med barnvagnar och hundar var nöjda att höra att butiken kommer ha ett fokus på just barnfamiljer där framträdande avdelningar kommer vara Frukt & Grönt, bröd och färskvaror, men även ha postutlämning som en del av sin service.

Butik med klimatsmart värme- och kylsystem

Om två veckor ska bottenplattan börja gjutas och bygget kommer dra igång ordentligt. Butiken kommer ha ett stort miljöfokus och en viktig del i butikens utformning är en klimatsmart geotermisk lösning genom borrhål till energilager från jordens inre. Lösningen är tänkt att bidra till butikens drift för både uppvärmning av butiken som kyla i livsmedelsutrymmena och maskinrum. Som ytterligare energibesparingsåtgärd kommer dessutom butikens hela försäljningsyta på 600 kvm förses med energisnål ledbelysning.

Kommunalrådet Erik Pelling från Uppsala kommun, hade inte möjlighet att närvara vid spadtaget, men skickade en hälsning till ICA Fastigheter och den blivande butiken;

- Det är oerhört glädjande att ICA gör denna nysatsning. Fler bostadsnära butiker i såväl nya som gamla tätorter och stadsdelar är något vi från Uppsala kommun sida välkomnar. Välkommen hit, välkommen hem!

Säger Erik Pelling, kommunalråd Uppsala kommun.

    Dela