Välkommen till Flottiljen Köpkvarter

  Stockholm, Barkarbystaden

  våra marknadsplatser

  Köpkvarteret Flottiljen – Hjärtat i Barkarbystaden

  Flottiljen Köpkvarter är en del av den nya Barkarbystaden i Järfälla kommun, norr om Stockholm. När området är färdigbyggt kommer det att finnas 18 000 nya bostäder, 140 kvarter, 10 000 nya arbetsplatser, nydragen tunnelbana med station och ett sprudlande stadsliv – utöver den handel som redan finns idag.

  Som hjärtat i Barkarbystaden är Flottiljens Köpkvarter ett lokalt närservice centrum och en mötesplats som utgör länken mellan Barkarby handelsplats storskaliga volymhandel och den framväxande stadsdelen Barkarbystaden.  

  Platsen är central och lättillgänglig för både långväga besökare och boende runt hörnet, det är en plats där människor träffas, tränar, handlar och utför sina ärenden på. Köpkvarterets breda sortiment ska underlätta besökarnas vardag - oavsett behov.

  Social service i ett handelskvarter

  Vi vill att vårt köpkvarter ska genomsyras av omtanke för de boende i Barkarbystaden, och även innehålla vård och omsorg. Därför har vi valt att etablera både BVC, en vårdcentral och ett gym här.

  För att möta olika målgruppers behov och efterfrågan har handelsplatsens innehåll anpassats med noga utvalda hyresgäster. Maxi-butikens stora urval i kombination med hyresgäster som Apotek Hjärtat, Systembolaget, Webhallen, Tele2, Hemtex och Grekiska Kolgrillsbaren gör platsen uppskattad av besökarna.

  GODA KOMMUNIKATIONER

  Närheten till E18 och E4 gör tillgängligheten god och om några år kommer tunnelbana, pendeltåg och regionaltåg kommer att stanna på Barkarby station/Stockholm Väst och Förbifart Stockholm kommer att passera platsen. På torget, precis utanför Maxibyggnaden har kommunen även förberett för spårbunden trafik. 

  Flottiljen, erbjuder idag ett välkomnande köpkvarter som är en plats där människor bor, möts och verkar med tillgång till handel, service och vård.

  ICA Fastigheter är stolta över att skapat ett unikt köpkvarter med nöjda kunder och hyresgäster. Ett bevis för det är nomineringen som Bästa handelsplats, som Flottiljen nominerades till under hösten 2015 av NCSC Retail Awards.

  Film

  Hur fungerar ICA-idén?

  En snillrik idé! ICA-handlaren äger och driver sin egen butik men har också valt att frivilligt samarbeta med andra utifrån viljan att bygga och ta ansvar för ett gemensamt varumärke. Därmed bygger ICA på en idé om att kombinera det bästa av två världar – lokalt entreprenörskap och stordriftsfördelar. Med intern konkurrens och samverkan i balans uppstår en unik kraft som skapar ständig utveckling. Fria handlare i samverkan är den affärsmodell som ICA har arbetat efter i Sverige sedan 1917.

  planerna för Området kring Flottiljen

  Så ska Barkarbystaden växa fram

  Fram till 2030 ska det byggas 140 kvarter med 18 000 bostäder och 10 000 arbetsplatser i Barkarbystaden i närheten av Flottiljen. Det ska bli en levande, intressant och karaktärsfull stadsdel där människor bor, verkar, handlar och trivs. De speciella platser som redan finns i Barkarbystaden – hangaren, bergrummet och landningsbanan – ska tas tillvara och göras till spännande platser som människor vill besöka. Tunnelbana ska byggas fram till området, liksom station för pendel- och fjärrtåg, där bygget redan är i full gång. Läs mer om hur platsen kring Flottiljen ska växa på Järfälla kommuns sida för Barkarbystaden.

  Barkarbystadens hemsida

  Nyheter Flottiljen

  31 januari 2018

  GODA SAMARBETEN MED KOMMUNER FÖR ATT SKAPA TRIVSAMMA FAMILJEDAGAR PÅ VÅRA MARKNADSPLATSER

  Kommuner och handelsplatser har ofta samma intention - att skapa interaktion och vitala möten på platser där besökarna ofta vistas. Vad skulle hända om dessa två aktörer kombinerar sina intressen? Följ med oss till Barkarbystaden och Stenhagen, där vi testat evenemang tillsammans med kommunerna, vi berättar hur det gick!

  24 september 2016

  Shoppingevent med lek och bus på Flottiljen 24 september

  Roliga aktiviteter och vackert väder lockade besökare till Flottiljen Köpkvarter i Barkarbystaden som den 24 september arrangerade en shoppingdag för att visa upp Flottiljen från sin bästa sida. Bra väder och roliga aktiviteter för hela familjen gjorde dagen minnesvärd.

  2 november 2015

  CLUB XPRS etablerar första butiken i Flottiljen

  Flottiljen köpkvarter, som ägs och utvecklas av ICA Fastigheter, erbjuder handel, restauranger, vård, gym och service till besökare och boende i Barkarbystaden. Nu stärks platsen ytterligare med CLUB XPRS, ett helt nytt klädkoncept som riktar sig till familjen med modern konfektion inom dam, herr, barn, sport, hemtextil och accessoarer.

  22 oktober 2015

  Flottiljen nominerad som bästa handelsplats

  Flottiljen Köpkvarter blev nominerad till priset Bästa handelsplats av NCSC Retail Awards i konkurrens med fem andra köpcentrum som Täby Centrum, Emporia och Triangeln.

  27 mars 2014

  Flottiljen certifierad

  Flottiljen Köpkvarter certifieras till Miljöbyggnad Silver.

  hållbarhet

  2 800 kvm solceller på ICA Maxi Barkarbystaden

  Under juni och juli månad 2017 uppfördes en cirka 2 800 kvm stor solcellsanläggning på ICA Maxi Barkarbystaden. Anläggningen förväntas producera cirka 230 000 kWh per år vilket skulle kunna förse cirka 45 villor med hushållsel årligen.

   Dela