Aktuellt på våra marknadsplatser

ICAs e-handel är alltid öppen på nätet

För kunder som vill lösa veckans matinköp lite snabbare, har ICA under det senaste åren satsat på onlinehandel genom hämtstationer i den lokala butiken eller genom Drive Thru-platser vid de större butikerna. Möjlighet finns även att få den färdigplockade matkassen hemlevererad bekvämt direkt till dörren. 

 

Utbyggnad på våra marknadsplatser för e-handeln

För ICA Fastigheter innebär utvecklingen att många av de större butikerna behöver bygga om sina parkeringar för att skapa en naturlig plats där kunderna lätt kan svänga in och köra ut när de hämtar sina matkassar. De mindre butikerna bygger om utrymmen i anslutningen till entrén där kunderna lätt kan hämta sina påsar. Första butiken som fick texta konceptet var ICA Maxi i Linköping. I dagsläget har cirka 50 butiker satsat på onlinetjänsten.

 

Många kunder vill förenkla sin vardag och få hjälp med den vanliga livsmedelshandlingen. Men undersökningar visar att tre av fyra konsumenter vill kunna välja hur de får sina näthandlade varor levererade och många vill hämta upp sina matkassar själva vid butiken. Undersökningen är gjord via en E-barometern, gjord av Postnord under 2015. Det är allt viktigare för kunden att slippa gå in i butiken, men samtidigt vill kunderna kunna bestämma själva när de vill hämta matkassarna. 

Dela