INVIGNING

Nu är Bålstas nya ICA-butik öppen i nytt läge och nu som Maxi-butik

Den 4 mars öppnade nya ICA Maxi i Bålsta. Butiken som är en expansion från tidigare ICA Kvantum i Bålsta, har förutom större ytor och uppskalat sortiment, även fått med sig Apotek Hjärtat till platsen.

Efter drygt ett år av byggnation står nu den nya butiken redo för invigning och att välkomna de första kunderna. Klockan 10 klipptes banden under festliga förhållanden och de 200 första kunderna fick med sig goodiebags förutom möjligheten att ta del av bra invigningserbjudanden. Även Apotek Hjärtat slog upp sina portar idag med bra erbjudanden för att hälsa besökarna välkomna.

Större butik behöver utökad personalstyrka

Trots att den tidigare Kvantum-butiken stängt kommer Bålstaborna att känna igen sig i den nya ICA Maxi-butiken. Både handlaren Krister Nilsson och de som ville av personalen har följt med till det nya läget och är bekanta ansikten. Däremot kommer fler tjänster behöva tillsättas eftersom butiken är större och har generösa öppettider, vilket är gynnsamt för orten i dubbel bemärkelse.

Förinvigning och besök från kommunen

Redan i går kväll förinvigdes butiken genom en VIP öppning för personal och intressenter i projektet. Cirka hundratalet personer fick ta del av god mat, mingel och tal från så väl ICA-handlaren Krister Nilsson som kommunstyrelsens ordförande Lotta Grahn Elg och Apotek Hjärtats vd Anders Nyberg.

Bra läge för såväl den bilburna som cyklisten

Nya Maxi Bålsta och Apotek Hjärtat ligger vid trafikplats Draget och ha en total butiksyta på 6 500 kvadratmeter. Butiken och apoteket blir lättåtkomlig för både boende i Bålsta som för förbipasserande på E18 som väljer att göra ett kort stopp för att handla. Det är en 10-minuters cykelfärd från Bålsta Centrum till butiken, men en busstur eller en promenad till butiken kan passa lika bra.

Stort fokus på hållbarhet

Under byggnationen har hållbarheten fått stort fokus. Tillsammans med Skanska, som ansvarat för byggnationen, har energieffektiviseringar och hållbara lösningar använts. Bland annat har det för uppvärmning och kyla installerats geoenergi och för bottenplattan har grön betong använts. Byggnaden ska certifieras med Miljöbyggnad guld.    

 

 

Dela