Goda grannar

Tyst, rent och rejält med fart för ICA Fastigheters senaste hyresgäst

I en 2800 kvadratmeter gammal anrik tryckerilokal bredvid ICA Maxi Göteborg har Andreas Halbig skapat en unik körupplevelse. En 320 meter lång bana där bara den senaste generationens eldrivna gokartar får plats.

Det osar tävling i luften. Gaspedalerna trycks i botten. Kartarna flyger fram. Det som hörs kan mest liknas vid en högljudd getingsvärm. Den som hade förväntat sig öronbedövande buller och bensinångor går miste. Och den som hade förväntat sig en traditionell körupplevelse går också miste.

Den omväxlande banan är en så kallade driftingbana där föraren medvetet kan tappa fästet mot underlaget, men bibehålla full kontroll över bilen. Något som ger unika möjligheter att ta kurvor i sidled med bibehållen hastighet.

- Det finns väldigt många positiva aspekter att köra på el. Rent körupplevelsemässigt är det helt en annan upplevelse, och vi kan enkelt kan justera ner hastigheterna för yngre eller oerfarna förare. Sen ger det naturligtvis en härligare miljö. Bättre luft och låg ljudnivå som förbättrar arbetsmiljön och ger en mer social upplevelse, säger ägaren Andreas Halbig ägare Go Karting Göteborg.

Drömmen om solceller

Hur blev det då en eldriven gokart-bana bredvid Maxi ICA Stormarknad Göteborg? Go Karting Göteborg fick med relativt kort varsel flytta ut från sin tidigare lokal. Bostadsrätter skulle byggas på platsen. Att på några månader hitta en lokal stor nog för gokarting på bra läge i Göteborg är en utmaning.

ICA Fastigheters kommersiella förvaltare Linus Wiklund snappade upp att Go Karting sökte lokal och erbjöd lokalen. Avtalet tecknades snabbt. Go Karting fick nycklarna dagen innan utflytt. Dagen efter påbörjades arbetet med anpassning till gokart-bana, där båda parter tillsammans skapade lösning i ett gammalt anrikt tryckeri.

- Det känns jätteroligt att vi tecknat ett långt hyresavtal med en långsiktig hyresgäst som skapar livfullhet och ökat kundflöde till platsen. Det ger ett bra komplement runt ICA-butiken. Med eldrivna bilar finns det naturtligtvis också hållbarhetsaspekt som var viktig, säger Linus Wiklund, kommersiell förvaltare ICA Fastigheter.

Om Andreas Helbig får drömma kan hans produkt bli ännu mer hållbar.

- Solceller på taket. Det är en dröm att bli självförsörjande på el genom solceller. Vi får se framåt om vi kan realisera det eller om det stannar vid en dröm, säger Andreas Halbig.

 

Dela