Karriär

Robert är spindeln i nätet i hela byggprocessen av en ICA-butik

Robert Ramsell kan starkt förknippas med en av ICAs viktigaste värderingar – entreprenörskap. Efter studier startade han eget bolag och konsultade inom byggbranschen vilket till slut gjorde det möjligt för honom att landa ett jobb på Sweco och senare på ICA Fastigheter som projektledare.

Hur sökte du dig till ICA Fastigheter?

– Jag har haft ögonen på ICA sedan jag studerade i Västerås, så när jag blev kontaktad av en rekryteringskonsult var jag inte sen på att ta ett möte. 

Varför blev du intresserad av att arbeta på ICA Fastigheter?

– Genom ICA Fastigheter har man möjlighet att få vara med och påverka staden på ett sätt som man kanske inte kan på samma sätt hos mindre aktörer. När vi etablerar oss i ett område och bygger en ny ICA-butik förändrar det platsen över tid. Vi bygger långsiktigt för att utveckla områdena och skapa hållbara och livfulla platser.

BERÄTTA OM DIN ROLL PÅ ICA FASTIGHETER?

– Som byggprojektledare på ICA så är man spindeln i nätet och ansvarar för större fastighetsprojekt inom ICAs handelsplatsutveckling. Ansvaret spänner genom hela byggprocessen, från tidiga skeden fram till överlämningen till hyresgäst. Det är ett stort ansvar, men väldigt kul!  Vi agerar byggherre när vi utvecklar egenägda fastigheter, samt är med och kontrollerar och ställer krav för våra inhyrda lokaletableringar.  

VAD TYCKER DU ÄR ROLIGAST MED DIN ROLL PÅ ICA FASTIGHETER?

– Det roligaste tycker jag är nog själva skapandeprocessen, att utveckla någonting nytt och förbättra.

VAD HAR DU JOBBAT MED TIDIGARE?

– Efter studier i Västerås startade jag eget företag och konsultade tills det att jag fick möjlighet att bli SABO-Trainee via Uppsalahem. Jag fick ett perfekt tillfälle att jobba parallellt med en senior projektledare som skulle gå i pension med överlämning av projekt och samtidigt få upplärning inom yrket.

– Efter det fick jag en möjlighet att jobba som konsult på Sweco Management där jag jobbade som projektledare i en mängd olika projekt.  Efter en tid på Sweco startade jag eget konsultföretag och jobbade fortsatt med projektledning åt en livsmedelskedja. Jag fick jobba med en rad olika projekt, främst om- och tillbyggnad samt nyetablering av centrallager.

SER DU UTVECKLINGSMÖJLIGHETER I DIN YRKESROLL PÅ ICA FASTIGHETER?

– Ja, det finns möjligheter för utveckling inom ICA, både inom specialisering och ledarskap!

Läs också: I gränslandet mellan byggprojektledare och  IT-utvecklare 

Om Robert

Namn: Robert Ramsell

Utbildning: Byggprojektledare

Familj: Bor i Västerås med min sambo Michaela

Antal år på ICA Fastigheter: Ett år

Mina främsta styrkor: Jag anser mig vara en bra lyssnare och problemlösare.

Det här kan jag bli bättre på: Tålamod – Let’s go!

Det här är mina drivkrafter i karriären: Företagsamhet, kreativitet och frihet.

Fritidsintressen: Flugfiske, Kitesurfing och resor till exotiska destinationer.

Dela