Tommy Fransson svarar på:

3 snabba frågor till en ICA-handlare i en sommarstad

Halmstad är en riktig sommarstad med många besökande turister och sommarboende under semestrarna. Nu ställer vi tre korta frågor till Tommy Fransson, ICA-handlare på ICA Maxi i Flygstaden, Halmstad hur de tar hand om sommarens ökade invånare i stan.

1. Hur märker ni på Maxi ICA Stormarknad i Flygstaden av att det är fler invånare i stan under sommaren? 

Det märks i butiken att Halmstad och Tylösand drar turister från hela Sverige under sommaren, då dialekterna blandas från skånska till norrländska. Vi ökar vår omsättning med cirka 25 procent jämfört mot en normalvecka. Det innebär att det är extra högt tryck i butiken, på vår parkeringsplats men även på vägarna till och från Flygstadens handelsområde. Under normala veckor så är torsdag, fredag och lördag de särklass största försäljningsdagarna, men under sommaren är det ett högt och jämt flöde under alla veckans dagar.

2. Handlar turister andra typer av varor, hur kan det skilja sig åt? 

Nej, turisterna från övriga delar av Sverige handlar i stort sett samma varor som Hallänningarna gör. Det som skiljer sig är säsongssortimentet som exempelvis grill, glass, dricka och snacks som ”säljs som smör” under sommaren. Vi märker också att turisterna är nyfikna på våra lokala leverantörer så som Korvpojkarna, Krönleins, Vapnö mejeri, Jm´s chark, Östras bröd med flera. Det som vi tycker är extra kul är att vårt nya Café PAUS är väldigt uppskattat bland turisterna, trots att vi har över 160 platser så räcker de ibland inte till. 

3. Vilken vara skulle du säga är en riktig storsäljare på sommaren hos er? 

Svår fråga, det finns många riktiga storsäljare på sommaren. Jag kan nämna några stycken och det är färska jordgubbar, bröd från eget bageri och mjukglassen från Café PAUS.

Dela