Nyetablering i Värmland

Första spadtag på Hammarö för ny marknadsplats med ICA Kvantum-butik

Den 30 maj togs det första spadtaget till den 4 200 kvadratmeter stora marknadsplatsen på Hammarö, med ICA-butik och goda grannar som vi hoppas ska passa de boende i Hammarös- och Karlstads kommun. Marknadsplatsen kommer innehålla en 3 000 kvadratmeter stor ICA Kvantum, med goda grannar som Apoteket Hjärtat, gymmet Optimal träning och asiatiska kedjan Spice 'n' Rice. En lokal på 80 kvadratmeter är ännu utan hyresgäst. Öppning är planerad till våren 2017.

Spadtaget som togs av Siw Gidelöf, ordförande för kommunstyrelsen, Anders Rosqvist, chef Projektledning ICA Fastigheter, Jan Oldebring, etableringsdirektör ICA Sverige och Anders Karlsson Fastec bevakades av både media, goda grannar och andra intressenter i det vackra majvädret.  

– Äntligen är vi i hamn med den här stora butiken. Vi tror på talesättet att handel föder handel och det är bra för Hammaröborna med mer service. Det blir många arbetstillfällen och är en stor investering som är bra för området, 
säger kommunalrådet Siw Gidelöf i samband med det symboliska spadtaget.

Genom den nya marknadsplatsen vänder sig ICA Fastigheter till de som bor, verkar samt passerar området Nolgårdsrondellen, på väg till eller från Hammarö, och erbjuder en modern marknadsplats med fokus på möten, mat, hälsa och trivsel. Vår ambition är att bli områdets centrum och hjärta med god tillgänglighet, bra parkeringsmöjligheter och närhet till knutpunkten för buss och infartsparkering som finns cirka 100 meter från fastigheten.

Genomtänkt miljöarbete

Alla ICA Fastighers nybyggnationer byggs för att minst nå upp till miljöbyggnad silver och anläggningen på Hammarö har också ett genomgående viktigt miljötänk. Det blir bergvärme till hela fastigheten och byggnaden ska miljöcertifieras. På parkeringen framför handelsplatsen blir det även tre laddningsstolpar för elbilar.

Hela byggnationen ska vara klar inom ett år och ICA-butiken ska stå redo för invigning våren 2017. ICA Kvantum Hammarö, blir cirka 3 000 kvadratmeter och kommer ägas och förvaltas av ICA Fastigheter.

Läs mer och se film och bilder från spadtaget:

Hammarö Kommun, bilder från spadtaget 

Nya Wermlands tidning - video med intervjuer och bilder

Värmlands folkblad - bilder och text från spadtaget

Läs mer om hammarö

Vi bygger ny marknadsplats

Vi bygger en ny marknadsplats på Hammarö med en 3 000 kvadratmeter stor ICA Kvantum, goda grannar som Apoteket Hjärtat, gymmet Optimal träning och asiatiska kedjan Spice 'n' Rice. Öppning är planerad till våren 2017.

Läs mer om vårt projekt på Hammarö
Dela