HÄLSA

Så inspirerar vi till hälsosamma val

Att tänka på vad man bör och inte bör äta är bra för din hälsa, men det är att röra på sig också. Hur tar du dig till matbutiken? På ICA Fastigheter vill vi uppmuntra våra besökare att ta den hälsosamma vägen.

Hälsosamma transporter med minskat klimatavtryck

Vi vill uppmana våra besökare att ta det hälsosamma och miljösmarta transportalternativet varje dag. Det gör vi bland annat genom att prioritera tydliga gång- och cykelstråk med bra belysning för våra nybyggnationer och att skapa så kallade ”välkomstzoner” framför butiken där det får plats med exempelvis en cykeldepå och gångstråk. Några fall där detta tagits i beaktande är vid byggnationer som ICA Kvantum Trosa och ICA Maxi Bålsta, med flera.

Som i ett led i detta initiativ har vi tagit fram ett eget cykeldepåkoncept. Här kan cyklisten tryggt och säkert parkera sin cykel under tak. Behövs ny luft i däcken finns det till hands, likväl som att ladda batteriet eller låsa in hjälmen i ett tillhörande skåp. 

Andra initiativ vid våra platser

Varje plats och ICA-butik är unik – därför har de också olika behov och förutsättningar för att bli en levande plats. Vi vill också, på olika sätt, uppmana våra besökare till en hälsosam och aktiv livsstil. Till exempel, har vi vid ICA Maxi Stenhagen centrum placerat ett utegym vid butiken som besökare och boende kan nyttja. 

Dela