HÄLSA

Så inspirerar vi till hälsosamma val

Att tänka på vad man bör och inte bör äta är bra för din hälsa, men det är att röra på sig också. Hur tar du dig till matbutiken? Och hur kan du få in ett träningspass i vardagspusslet? På ICA Fastigheter vill vi uppmuntra våra besökare att ta den hälsosamma vägen både på våra platser som till och från dem.

Hälsosamma transporter med minskat klimatavtryck

Vi vill uppmana våra besökare att ta det hälsosamma och miljösmarta transportalternativet varje dag. Det gör vi bland annat genom att prioritera tydliga gång- och cykelstråk med bra belysning för våra nybyggnationer och att skapa så kallade ”välkomstzoner” framför butiken där det får plats med exempelvis en cykeldepå och gångstråk. Några fall där detta tagits i beaktande är vid byggnationer som ICA Kvantum Trosa och ICA Maxi Bålsta, med flera.

Som i ett led i detta initiativ har vi tagit fram ett eget cykeldepåkoncept. Här kan cyklisten tryggt och säkert parkera sin cykel under tak. Behövs ny luft i däcken finns det till hands, likväl som att ladda batteriet eller låsa in hjälmen i ett tillhörande skåp. 

Utegym en smart träningsform

Pandemin påverkade våra sätt att kunna vistas på olika platser, men öppnade också upp för nya sätt att både handla mat också att träna. För dem som inte nöjde sig med digital träning i vardagsrummet blev utegymmen ett bra sätt att hålla uppe sin träning.

För oss på ICA Fastigheter har vi länge sett att hälsa och träning hand i hand och hade innan pandemin tagit fram ett koncept för utegym på några av våra större platser. Vi tycker det är viktigt att äta bra och må bra och vill därför på olika sätt, uppmana våra besökare till en hälsosam och aktiv livsstil.

Har du vägarna förbi, ta ett träningspass på våra utegym som finns vid ICA Maxi Stenhagen centrum, ICA Maxi Göteborg och ICA Maxi Umeå. Här är alla välkomna att träna utifrån sina egna mål. 

Dela