12 november 2018

Här tas det första spadtaget för ny butik och apotek i Trosa

Den 12 november togs det första spadtaget för den efterlängtade ICA Kvantum-butiken och Apotek Hjärtat i Trosa. Det var en trevlig skara människor som samlats för att se handlarsystrarna Jennie och Linda och Trosa kommuns näringslivschef tillsammans med ICA ta det första signifikanta spadtaget. Så väl gamla trotjänare i personalstyrkan som media fanns också på plats för att se lokalhistoria skrivas.

27 november 2018

Nu har pålningen startat i Trosa

Här i Trosa använder vi betongpålar och det blir både höga ljud och vibrationer i marken när pålarna slås ned, men varför pålar man egentligen vid byggnation?

NYBYGGNATION I TROSA

ICA har byggt ny butik och apotek i Trosa

I Trosa har nu byggnationen för en helt ny ICA-butik med större ytor och betydligt fler parkeringsplatser avslutats och butiken invigts. Butiksprofilen har skalas upp från Supermarket till Kvantum och dessutom har ett Apotek Hjärtat adderats till platsen. Allt för att ge Trosaborna ett utökat erbjudande av god mat, hälsa och service.

Vid idylliska Sörmländska kusten ligger Trosa. Staden är i ett växande skede vilket gör att ICA Fastigheter sedan en tid tillbaka startade planerna för att bygga en helt ny butiksbyggnad som skulle ersätta den tidigare ICA Supermarket Trossen. Den 13 november 2019 stod den nya ICA Kvantum-butiken på 3 300 kvadratmeter och Apotek Hjärtat klara. Vår målsättning var att bygga en butik som ska leva och förändras med närområdets utveckling och tillgodose invånarnas efterfrågan av god mat och lokal service.  

ICA Fastigheter äger sedan 2016 fastigheterna Hammaren 12 och 13 där ICA tidigare ICA Supermarket Trossen var i drift och där vi hösten 2019 avslutade byggnationen av en ny och större butik ICA Kvantum Trossen och Apotek Hjärtat. När butiken nu är invigd och klar kommer den gamla butiken att rivas och ge plats för fler parkeringsytor.

MED Nya BYGGNADEN får platsen en större och utvecklad livsmedelsbutik som inte bara medför större yta utan också ett bredare matsortiment och dessutom också fler arbetstillfällen, möjlighet till smarta och hållbara tjänster så som laddstolpar för elbilar och cykelparkeringar under tak.

PRECIS SOM tidigare har ligger butiken och apoteket vid ett bra och tillgängligt läge vid infarten till Trosa på Ådavägen. I närheten finns kollektivtrafik och i framtiden planeras ytterligare bostäder tvärs över gatan från butiken. I dag finns närmaste bostadsbebyggelse ungefär 100 meter österut längs Verktygsgatan.

TROSA KOMMUN har en ökande befolkningstillväxten vilket har medfört både utmaningar och möjligheter för handeln i småstaden. Under de senaste tio åren har det ökade kundflödet resulterat i brist på säkra in- och utfarter till butiken och närliggande verksamheter. I anslutning till butik och apotek finns även en galleria med Trosa klädhus, Anderzons fisk och en blombutik.

Byggnaden har byggts enligt systemet Miljöbyggnad Guld. Dessutom kommer nya butiken använda en geotermisk energilösning där både värme och kyla fångas upp genom borrhål från jordens inre.

Fastigheten ägs och förvaltas av ICA Fastigheter medan butiken ägs och drivs av systrarna Linda Steiner och Jenni Steiner.

Tidigare ICA Trossen

UPPSKALAT ERBJUDANDE

Nya tjänster och bredare utbud

Större yta, bredare gångar och utökat erbjudande genom bland annat generösa öppettider och större onlinehandel.

Läs mer

HÅLLBAR ENERGI I NYA BUTIKEN

Hög miljöprofil och geotermisk lösning i Trosa

Läs mer om geoenergi hos ICA Fastigheter

HÅLLBARHET

Socialt i Trosa

I samarbete med Trosa kommun och Trosa Stadshotell arrangerar ICA Trossen matlagningsträffar med nyanlända.

Läs mer

Fakta

FASTIGHET: Hammaren 12, 13 och 5
ORT: Trosa
KOMMUN: Trosa kommun
innehåll: ICA Kvantum och Apotek hjärtat
BUTIKSPROFIL: ICA Kvantum
Butiksyta: 3 300 kvm ICA Kvantum, ca 200 kvm Apotek Hjärtat
MILJÖPROFIL: Miljöbyggnad Guld
FASTIGHETSÄGARE: ICA Fastigheter AB 
Byggstart: Första spadtag togs den 12 november
Invigning: 13 november 2019

Visa hela informationen Dölj informationen

Situationsplan

Dela