Rikstens Friluftsstad

  Ny samlingsplats i Botkyrka

  Nybyggnadsprojekt i Botkyrka

  ICA har byggt en butik i nya området Rikstens Friluftsstad

  I det växande bostadsområdet Rikstens Friluftstad i Botkyrka kommun, har ICA Fastigheter byggt en modern ICA Nära-butik. Butiken är ca 1 000 kvadratmeter och ger området en välutvecklad närservice med extra fokus på frukt- och gröntavdelningen. Butiken blir en viktig del av de boendes vardag då de i butiken möts för att handla, hämta post och paket eller ta hand om returglas och papper. 

  En lättillgänglig Nära-butik

  Butiken har ett tillgängligt läge vid infarten till det nya området. För dem som inte går eller cyklar till butiken, finns det goda parkeringsmöjligheter utanför entrén. ICA-butiken invigdes i april 2016 och ägs samt förvaltas av ICA Fastigheter. 

  Det var i september 2015 som det första spadtaget togs till Rikstens första mataffär. Vid spadarna stod Gabriel Melki (s), ordförande samhällsbyggnadsnämnden, Anna Anderberg näringslivschef, Botkyrka kommun, Lena Boberg, vd ICA Fastigheter och Jan Oldebring, etableringsdirektör på ICA Sverige samt Johan Blumenthal, projektledare Tegelstaden Bygg. 

  Ny stadsdel för ett aktivt friluftsliv

  Rikstens friluftsstad är en ny stadsdel som växer fram med naturnära boende med varierande­ boendeformer för människor som värdesätter ett aktivt friluftsliv. När stadsdelen är fullt utbyggd ska den inrymma cirka 2 500 bostäder, ett tusental arbetsplatser samt handel och ­service som förskolor och skola för årskurs 1-9. 

  Fakta ICA nära Riksten

  Fastighet: Riksten 9:2

  Ort: Riksten, Botkyrka kommun

  Yta: 1 000 kvm

  Innehåll: En modern ICA Nära-butik

  Miljöprofil: Hög

  Byggstart: 24 september 2015

  Invigning: 13 april 2016

  Fastighetsägare: ICA Fastigheter AB

  Läs mer: Områdets webbplats: www.riksten.se, Botkyrka kommun,  ICA Nära Rikstens facebooksida

  Visa hela informationen Dölj informationen

  Situationsplan

  Nyheter

  13 april 2016

  Idag öppnar nya ICA Nära i Riksten

  Den 13 april klockan 10 öppnade nya ICA Nära Riksten i Botkyrka officiellt för kunder och besökare. På butikens facebooksida kan man se att intresset har varit stort från de boende i området som längtat efter den nya butiken.

  14 januari 2016

  Första spadaget i Riksten

  Idag samlades representanter från Botkyrka kommun, ICA Fastigheter, ICA Sverige och Tegelstaden bygg som tar det första spadtaget till Rikstens nya ICA Nära-butik.

  Dela