NYBYGGNADSPROJEKT

Ny ICA Kvantum i centralt läge

ICA Fastigheter tog den 18 november 2016 det första spadtaget till den nya ICA Kvantum- butiken med Apotek Hjärtat i nära anslutning. Med utbud och öppettider som har anpassats efter de boende och verksamma i Ludvika kommun.

I november 2016 togs det första spadtaget till Ludvikas nya ICA Kvantum-butik. Centralt läge och granne med Sporthallen invigdes butiken i november 2017. Butikens ambition är att att erbjuda alla som lever, bor och verkar i Ludvika en modern och inspirerande ICA Kvantum-butik med lokal prägel.

Butiken har ett bra läge med ett promenadavstånd från stadskärnan på cirka fem minuter. För besökare som är bilburna ligger butiken i nära anslutning till riksväg 66, som även trafikeras av buss med hållplats vid sporthallen. I december 2016 stod även den nya rondellen klar från väg 66 som ytterligare hjälper besökarna att nå butiken.

Butiksbyggnaden har en yta på 3 223 kvadratmeter varav ICA butiken består av cirka 3 000 kvadratmeter. I byggnaden finns även hyresgästen Apotek Hjärtat med en butiksyta på 175 kvadratmeter. 

Fakta om Ludvika

Fastighetsbeteckning: Del av Vall 6:2

ORT: Ludvika, vid Prästgårdsgatan bredvid Ludvika Sporthall

INNEHÅLL: En lokal och inspirerande ICA Kvantum butik och Apotek Hjärtat

Yta ICA-butiken: Cirka 3 000 kvm

Yta apotek Hjärtat: Cirka 175 kvm

Målgrupp: Alla som bor, lever och verkar i Ludvika kommun

BYGGSTART: 18 november 2016

INVIGNING: 1 november 2017

ICA-handlare: Fredric Jernemyr

FASTIGHETSÄGARE: ICA Fastigheter AB

Kommunikationer: Butiken har ett centralt läge 500 meter från stadskärnan med närhet till riksväg 66. Busskommunikationer finns längs riksvägen med hållplats vid Sporthallen i nära anslutning till butiken. Cykelbana finns strax utanför fastigheten.

Visa hela informationen Dölj informationen

Situationsplan

  2 november 2017

  Festlig stämning när nya ICA Kvantum Ludvika öppnade dörrarna

  Den 1 november var det äntligen dags för nybyggda ICA Kvantum i Ludvika att klippa bandet och slå upp dörrarna till stadens nya livsmedelsbutik. De röda banden klipptes gemensamt av de cirka 37 anställda som alla stod redo med varsin sax. FESTLIG STÄMNING NÄR NYA ICA KVANTUM LUDVIKA ÖPPNADE DÖRRARNA

  18 oktober 2017

  Snart öppnar nya ICA Kvantum och Apotek Hjärtat i Ludvika

  Nedräkningen har börjat till dess att dörrarna till Ludvikas nybyggda ICA-butik öppna den 1 november. Bygget av butiken i det som kallas Sänkan, går enligt plan och ska kunna öppna som planerat uppger Fredric Jernemyr, handlare för butiken, i en intervju med Mitt i Dalarna.

  18 november 2016

  Ett första spadtag för Ludvikas nya ICA Kvantum

  Idag togs det första spadtaget av fem glada grävare, till det som ska bli Ludvikas nya matmarknad där ICA Fastigheter kommer att bygga en ICA Kvantum-butik om cirka 3 000 kvadratmeter med Apotek Hjärtat i nära anslutning

  Dela