Nyproduktion

  Nya ICA Supermarket i Lindvallen

  I Lindvallen, vid Sälenfjällen, påbörjas under 2019 byggnationen av ICA Supermarket. Fullt fokus ligger på hållbarhet och målet är en modern matbutik i högsta miljöklass, Miljöbyggnad Guld. Gestaltningen är inspirerad av Dalarnas tidlösa fjällbebyggelse och materialvalen tar avstamp i naturen på platsen.

  Under hösten 2018 togs beslutet att ersätta ICA Nära i Lindvallen till ett nytt mer attraktivt läge och därmed så småningom stänga ned den mindre ICA Nära-butiken som blivit för liten för att försörja den ökande fjällturismen. ICA Fastigheters förvärv av den nya butiksfastigheten var en del av en bytesaffär med SkiStar där SkiStar i sin tur av ICA Fastigheter köpte den fastighet som idag är nuvarande ICA Nära Lindvallen utanför Experium.

  Utökad butiksyta och butiksprofil

  I samband med nybyggnationen växlar ICA upp så väl erbjudande som hållbarhetsambitionen för Lindvallen. När nya butiken står klar är profilen istället en Supermarket och innebär en betydligt större butik på 1 300 kvadratmeter att handla i. Butiken kommer därmed kunna ha ett fullskaligt färskvaruerbjudande och dessutom erbjuda betydligt bättre parkeringsmöjligheter. Förutom ett större och bredare utbud kommer den nya butiken dessutom erbjuda ett online-koncept för utlämning av matkassar.

  Hållbarhet står i fokus när den nya byggnaden planeras. Butiken kommer ha ett högt hållbarhetsfokus för så väl  materialval och belysning, som uppvärmning och transporter. Butiken planeras för att byggas med certifiering för Miljöklass Guld.

  Det nya butiksläget är placerat närmare Fjällvägen (väg 66), som även passeras av de turister som ska fortsätta lite längre upp i Sälenfjällen. Det ger butiken en bättre möjlighet att verka och bättre service även för förbipasserande resenärer. 

  Arkitekturen är inspirerad av fjällbebyggelsen i Dalarna

  Det stora gavelmotivet markerar huvudentrén och genom fasadglaset exponeras träkonstruktionen med pelare. Entrén lyser upp platsen under årets mörka timmar och ger besökare en varm och välkomnande känsla. Fasaden är klädd med svensk, liggande limträpanel och husets knutar accentueras med stående panel som är målad i Falu Svart. Entrésockeln bekläs med Offerdals skiffer och förstärker byggnadens fjällkaraktär.

  ICA Fastigheter kommer äga och förvalta den nya ICA-butiken. I dagsläget är öppningsdatum inte satt. 

  Fakta

  ICA Supermarket Lindvallen

  Fastighetsbeteckning: Västra Sälen 5:3 

  Läge: God synlighet utmed Fjällvägen, väg 66

  Ort: Sälen, Lindvallen

  Yta: ca 2100 (BTA)

  Profil: ICA Supermarket

  Miljöklass: Miljöbyggnad Guld

  Planerad byggstart: ännu inte planerad

  Planerad invigning: ännu inte klar

  ICA-handlare: Maria Olsson

  Fastighetsägare:  ICA Fastigheter

  Arkitekter: Liljewalls arkitekter

  Dela