ICA Nära-butik i Lindbacken

  Nybyggnadsprojekt i Uppsala kommun för de boende i nya området Lindbacken.

  NYBYGGNADSPROJEKT I Uppsala

  Klimatsmart ICA-butik till nya området Lindbacken

  I mars 2016 tog vi det första spadtaget till Lindbackens nya matmarknad. En ny ICA Nära-butik, med utbud och öppettider som ska passa de boende i det nya bostadsområdet Lindbacken i Uppsala kommun.

  ICA Fastigheter har byggt en ICA Nära-butik i det attraktiva och centrala läget precis vid infarten till det nya bostadsområdet Lindbacken. Butiken har god tillgänglighet för besökarna då en busshållplats finns i anslutning till fastigheten. För den bilburne finns ett 40 parkeringsplatser som tillhör butiken och ytterligare parkeringsmöjligheter finns i närområdet.

  Barnfamiljer prioriterade

  ICAs fokus var att skapa en attraktiv och inspirerande livsmedelsbutik som ska ge de som bor och rör sig ­ i området god service och prisvärda varor. Butiken, under ledning av ICA-handlaren Henry Alexandersson, har ett anpassat sortimentet för de boende i området, med fokus på barnfamiljer där framträdande avdelningar av Frukt & Grönt, bröd och färskvaror.

  Geotermisk lösning för klimatsmart butik

  Butiken har en klimatsmart geotermisk lösning där energi fångas upp genom borrhål till energilager från jordens inre men relativt nära jordens yta. Lösningen används för så väl uppvärmning av ICA-butiken som kyla i livsmedelsutrymmena och maskinrum. Geotermisk energi anses som ett bra alternativ då den är effektiv, miljöanpassad och pålitlig. Som ytterligare energibesparingsåtgärd förses dessutom butikens hela försäljningsyta på 600 kvadratmeter, med energisnål ledbelysning.

  Det första spadtaget till ICA Nära Lindbacken togs den 10 mars 2016, och butiken på cirka 900 kvadratmeter invigdes 14 september samma år. Byggherre, förvaltare och fastighetsägare är ICA Fastigheter.

  Lindbacken ett växande bostadsområde

  Bostadsområdet Lindbacken, som ligger längst med nya väg 288, kommer i första etappen innehålla cirka 900 bostäder, mestadels villor och radhus. Två förskolor och en grundskola har redan öppnats i området 

  Uppsala med omnejd är idag ett växande område. Under de kommande åren har Uppsala kommun planerat för att ytterligare 4 000 bostäder ska byggas.

  Hållbar energi

  Projekt för geotermisk lösning

  En livsmedelsbutik är en komplex temperaturmässigt miljö. Kylmaskinerna läcker ut en del kyla i kundutrymmet, vilket måste hanteras med värmd luft, samtidigt som de avger värme i sitt arbete att kyla maten, värme som kan utnyttjas för uppvärmning. Sedan en tid har ICA Fastigheter ett projekt kring inomhusmiljö för nya butiker med syfte att dra nytta av både värmen och kylan på ett smartare sätt samt att kombinera det med en hållbar geotermisk lösning.

  Läs hela artikeln

   Fakta Lindbacken

   ICA Nära-butiken i Lindbacken

   FASTIGHET: Vaksala-Lunda 1:44
   ORT: Lindbacken
   KOMMUN: Uppsala
   LÄGE: Nära nya väg 288 med ett 40-tal parkeringsplatser
   INNEHÅLL/BUTIKSPROFIL: ICA Nära med postutlämning och ATG ombud
   YTA: 990 kvm, varav 613 kvm säljyta
   MÅLGRUPP: Boende i området Lindbacken, främst barnfamiljer
   MILJÖPROFIL: Hög, butiken kommer att använda sig av geoenergi för både kyla och värme
   FÖRSTA SPADTAG: 10 mars 2016
   INVIGNING: 14 september 2016
   FASTIGHETSÄGARE: ICA Fastigheter AB
   ICA-HANDLARE: Henry Alexandersson
   KOMMUNIKATIONER: Busshållplats i närheten av butiken
   LÄS MER: Områdets webbplats http://www.lindbacken-uppsala.se/omradet/

   Visa hela informationen Dölj informationen

   Fasadritningar

   19 september 2016

   ICA Nära Lindbacken har öppnat

   Den 10 mars togs det första spadtaget för området till ICA Lindbacken strax utanför Uppsala och den 14 september öppnades portarna till den klimatsmarta butiken.

   10 mars 2016

   FÖRSTA SPADTAG FÖR KLIMATSMART ICA NÄRA-BUTIK I LINDBACKEN, UPPSALA

   Torsdagen den 10 mars togs det första spadtaget för det nya området Lindbackens framtida ICA Nära-butik. Spadtaget var efterlängtat och intresset från de boende i området var stort.

   Dela