NYBYGGNADSPROJEKT

Ny klimatsmart ICA Kvantum butik på Hammarö

Nolgård är ett attraktivt och växande bostadsområde med ett utmärkt handelsläge i norra Hammarö Kommun i Värmland. Vid den stora Nolgårdsrondellen längs länsväg 236 har ICA Fastigheter byggt ett lokalt centrum med en välsorterad ICA Kvantum-butik, apotek, gym och restaurang.

I vår nya marknadsplats i Nolgård vänder vi oss till alla som bor, verkar och passerar området Nolgårdsrondellen på Hammarö. Den 30 maj 2016 togs det första spadtaget till den 4 200 kvadratmeter stora marknadsplatsen och den 15 mars 2017 invigdes den. Kvantum-butiken har ambitionen att vara områdets centrum och hjärta, med god tillgänglighet och bra parkeringsmöjligheter. I Nolgård erbjuds en modern marknadsplats med fokus på möten, mat, hälsa och trivsel. Platsen har ett utmärkt läge med god access genom gång- och cykelbanor, för bilister eller via knutpunkten för buss och infartsparkering som finns cirka 100 meter från fastigheten. 

Hyresgästerna utgör en bra mix på platsen 

ICA Kvantum Hammarö är en livsmedelsbutik med ambition att ha marknadens djupaste och mest inspirerande matsortiment med fokus på färskvaror. I butiken hittar kunden allt som behövs till måltiden och alltid få hjälp till en enklare och snabbare måltid när tiden är knapp. Butiken fokuserar på att ha kunniga och inspirerande medarbetare, generösa öppettider och onlinehandel.  ICA-butiken ser till att engagera sig i den lokala orten och tar samhällsansvar. Bland annat, under valåret 2018, anordnade ICA-handlaren Urban ett evenemang utanför butiken där alla politiska partier fick komma till tals och träffa de boende i Hammarö, under en och samma dag.

Spics’n Rice från det asiatiska köket levererar en modern restaurang med drive thru möjlighet för människan i farten men även en komplett restaurang för en lunch med kollegor så väl som a la carte på kvällen tillsammans med grannar släkt och vänner.

Apotek Hjärtat erbjuder ett modernt välsorterat apotek med ett stort utbud av hälsa och skönhetsprodukter.

ACTIC erbjuder träningsmöjligheter med tillgänglighet större delen av dygnet i toppfräscha lokaler för alla glada motionärer, så väl som den elittränande.

Baccerian serverar vedeldad pizza, men gänget bakom verksamheten, (Swenströmska bageriet), kommer även driva caféverksamhet för den som vill njuta av kaffe och färska bullar. Pizzaugnen, som är direktimporterad från pizzans hemstad Neapel i Italien, kommer grädda pizzor, bröd och bakverk som blir svåra att glömma i första taget.   

Butik med hög miljöprofil och genom smart geometrisk lösning

ICA Fastigheter AB har varit miljöcertifierade enligt ISO 14001 sedan 1999 och det är en viktigt redskap i vårt långsiktiga miljöarbete. Vid nybyggnation har ICA Fastigheter därför som ambition att samtliga byggnader som lägst uppnå certifieringen Miljöbyggnad Silver.

För att ständigt förbättras och hitta nya lösningar kring hållbarhet och miljö har ICA och ICA Fastigheter under butikens projektering noga tänkt till hur butikens värme och kyla på bästa sätt kan genereras eller ledas om och användas på ett miljöanpassat och kostnadseffektivt sätt. Butiken kommer ha en klimatsmart geotermisk lösning där energi fångas upp genom borrhål till energilager från jordens inre men relativt nära jordens yta. Lösningen kommer användas för så väl uppvärmning av ICA-butiken som kyla i livsmedelsutrymmena och maskinrum. Geometrisk energi anses som ett bra alternativ då den är effektiv, miljöanpassad och pålitlig.

Hållbar energi

Projekt för geotermisk värme och kyla

En livsmedelsbutik är en komplex temperaturmässigt miljö. Sedan en tid har ICA Fastigheter ett projekt kring inomhusmiljö för nya butiker med syfte att dra nytta av både värmen och kylan på ett smartare sätt samt att kombinera det med en hållbar geotermisk lösning.

Läs hela artikeln

Fakta

Fakta kring vårt byggprojekt  på Hammarö

Fastighetsbeteckning: Del av Nolgård 1:235
Ort: Nolgård
Kommun: Hammarö i Värmlands län
Butiksprofil: ICA Kvantum
Yta ICA-butik: 3 048 kvm varav säljyta 2 096 kvm
Goda Grannar: Apotek Hjärtat (208 kvm), ACTIC gym (622 kvm), Spics`n Rice Asiatisk wok restaurang (213 kvm) och Swenströmskas stenugnsbageri (80 kvm).
Yta Goda Grannar: Cika 1 100 kvm
Målgrupp: Alla som bor, lever och verkar i Nolgård och Hammarö kommun 
Miljöprofil: Har byggt för att minst nå standarden Miljöbyggnad Silver med värme och kyla genom geoenergi
Byggstart: Första spadtaget togs den 30 maj 2016
Invigning: 15 mars 2017
Hyresgäster: ICA Kvantum, ICA Special, Apotek Hjärtat, ACTIC , Swenströmskas stenugnsbageri och Spics`n Rice
Fastighetsägare: ICA Fastigheter AB
Kommunikationer: Fastigheten ligger i direkt anslutning till den stora Nolgårdsrondellen vid länsväg 236. Busshållplats finns cirka 100 meter från fastigheten samt bra gång- och cykelvägar.
Besök butikens webbsida: www.ica.se/butiker/kvantum/hammaro/ica-kvantum-hammaro-16102/start/
Besök butikens facebooksida: www.facebook.com/ICA-Kvantum-Hammar%C3%B6-1150438365037204/

Visa hela informationen Dölj informationen

Situationsplan

30 augusti 2018

ICA Kvantum Hammarö arrangerade eget ”mini-Almedalen” inför valet

På värmländska Hammarö, i norra delen av Vänern, arrangerades i söndags ”Hammarös Almedalen” utanför ICA Kvantum Hammarö. Initiativet togs av ICA-handlaren Urban Svensson själv, som såg en möjlighet för de politiska partierna att komma till tals på samma villkor och låta de boende på Hammarö träffa sina lokala politiker.

15 mars 2017

Nu klipps bandet för nya ICA Kvantum på Hammarö

Den 15 mars klipptes bandet till Hammarö kommuns nya marknadsplats i Nolgård. Här byggs en lokal marknadsplats med ICA Kvantum och goda grannar som Apotek Hjärtat, gymmet Optimal Träning, Baccerian (italiensk pizza) från Swenströmskas stenugnsbageri och asiatiska restaurangen Spics’n Rice. Här kan du se bilder från den festliga öppningen!

8 mars 2017

Urban fortsätter sin matresa och öppnar snart ICA Kvantum på Hammarö

Hammarö är en attraktiv och växande del av Värmland med ett utmärkt handelsläge. Här skapar vi ett modernt lokalcentrum fokus på möten, mat och hälsa, vilket invigs i mars 2017. En av hyresgästerna är ICA Kvantum som kommer drivas av ICA-handlaren Urban Svensson. Med bara en vecka kvar till öppningen, passade vi på att ställa några frågor till Urban och ta pulsen i byggstöket.

11 januari 2017

En bit ost tack!

Nu börjar det bli mer och mer tydligt hur interiören för nya ICA Kvantum kommer se ut. Här kan du se de nytagna bilderna från vårt projekt och den framtida butiken.

28 november 2016

Våra butiker på Hammarö börjar ta form

I maj 2016 togs det första spadtaget till det som ska bli Hammarös nya ICA Kvantum med goda grannar som Apoteket Hjärtat, gymmet Optimal träning och asiatiska kedjan Spice 'n' Rice. Nu börjar byggnaden ta form. Häng med på en tur på byggarbetsplatsen.

31 maj 2016

FÖRSTA SPADTAG PÅ HAMMARÖ FÖR NY MARKNADSPLATS

Den 30 maj togs det första spadtaget till den 4 200 kvadratmeter stora marknadsplatsen på Hammarö, med ICA-butik och goda grannar som vi hoppas ska passa de boende i Hammarös- och Karlstads kommun. Marknadsplatsen kommer innehålla en 3 000 kvadratmeter stor ICA Kvantum, med goda grannar som Apoteket Hjärtat, gymmet Optimal träning och asiatiska kedjan Spice 'n' Rice. En lokal på 80 kvadratmeter är ännu utan hyresgäst. Öppning är planerad till våren 2017.

Dela