Nybyggnadsprojekt i Helsingborgsområdet

  ICA har byggt en ica Supermarket i Gustavslund

  I Gustavslund, ett av Helsingborgs mest expansiva områden med många bostäder under uppförande, har ICA Fastigheter byggt en  ICA Supermarket-butik med lokal anknytning som smälter bra in i det natursköna området.

  FÖR ATT GE INVÅNARNA I GUSTAVSLUND ett bra livsmedelsutbud och god service, har ICA fastigheter byggt en inspirerande och lokal matbutik med fokus på närproducerade varor. Det första spadtaget till den 1 800 kvadratmeter stora ICA Supermarket-butiken togs den 8 mars 2016 och invigningen skedde den 16 november samma år. Den totala tomtytan är 9 809 kvadratmeter, vilket ger gott om plats till parkering och logistik. 

  Gustavslund ligger i Helsingborgs östra utkant, ca 3 km från centrum. I olika etapper byggs det nya bostäder, skola och äldreboende i ett område med Skånes åkerlandskap som granne i öst. 

  Gustavslund har en anslutning till ringleden väg 111, som sträcker sig runt Helsingborg och har goda kommunikationer med busshållplats centralt i området.

  Hög miljöprofil för butiken

  Som en del av ICA Gruppen tar vi på ICA Fastigheter ett långsiktigt ansvar för alla våra marknadsplatser, både med hänsyn till vår miljö och socialt engagemang. ICA Fastigheter har varit miljöcertifierade enligt ISO 14001 sedan 1999 och det är en viktigt redskap i vårt långsiktiga miljöarbete. Butiken i Gustavslund har ett högt miljlöfokus och kommer miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad silver. Dessutom finns det fyra tydliga laddplatser för elbilar. 

  17 november 2016

  ICA Supermarket Gustavslund har öppnat

  Nu nyöppnas ICA Supermarket Gustavslund i Helsingborg av ICA-handlarna Susanne Gudmundsson och hennes pappa Roger Johnsson. Kontraktet med ICA Fastigheter skrevs 2015 och första spadtaget till den nya butiken togs i mars 2016.

  8 mars 2016

  Här tas det första spadtaget för Gustavslunds nya ICA-butik

  Den 8 mars togs det första spadtaget till Gustavslunds nya matmarknad, där ICA Fastigheter kommer bygga en ny ICA Supermarket-butik med utbud och öppettider som ska passa de boende i expansiva Gustavslund, nära Helsingborg. Spadtaget togs av Christian Orsing ordförande för Helsingborgs byggnadsnämnd, Anders Rosqvist chef Projektledning ICA Fastigheter, Patrik Reic etableringschef ICA Sverige, Susanne Johnsson och Roger Johnsson ICA-handlare Gustavslund.

  Fakta Gustavslund

  Fakta kring vårt byggprojekt i Gustavslund

  Fastighet: Husensjö 9:47
  Ort: Gustavslund, Helsingborg
  Yta: 1 800 kvm, varav tomten är 9 800 kvm
  Innehåll: En inspirerande ICA Supermarket med ett produktutbud med lokal prägel
  Miljöprofil: Miljöbyggnad Silver 
  Byggstart/första spadtag: 8 mars 2016
  Invigning: 16 november 2016
  Fastighetsägare: ICA Fastigheter AB
  Läs mer: www.helsingborg.se, ICA Supermarket Brunnens facebooksida

  Visa hela informationen Dölj informationen

  Situationsplan

  Dela