Moraberg

  Tillsammans med Biltema bygger vi för en godare vardag och rikare fritid.

  Nyetablering i Södertälje

  Gemensam marknadsplats för matglada och händiga

  Söder om Moraberg i Södertälje etablerar ICA Fastigheter tillsammans med Biltema butiker vars utbud och öppettider ska ge besökarna en enklare vardag och rikare fritid.

  ICA Fastigheters fokus är att skapa attraktiva platser kring våra ICA-butiker. Genom att bygga en handelsplats tillsammans med Biltema, stärker vi vår Maxi-butiks erbjudande med det utbud och service som Biltema erbjuder.

  Hela handelsplatsen är på totalt cirka 13 000 kvadratmeter, varav ICAs butik är cirka 6 000 kvadratmeter och Biltemas butik på cirka 5 500 kvadratmeter. I anslutning till Maxi-butiken kommer det även att finnas en förbutik och Apotek Hjärtat samt förberedas för online handel.

  Ett attraktivt läge i ett expansivt område

  Vårt gemensamma mål är att skapa en attraktiv handelsplats som tar hänsyn till den lokala marknadens behov och som ger de människor som bor och rör sig i området ett brett utbud och god service. Vår nya handelsplats i Södertälje ligger därför i det expansiva och växande området Glasberga, söder om Moraberg, där det fram till 2018 planeras för 500-600 bostäder i närområdet. Läget täcker även in östra delen av Södertälje, delar av Salem samt Botkyrka kommun. Tack vare bra tillgänglighet genom den nära anslutningen till E4, är det möjligt för trafikanter att enkelt och smidigt svänga av och parkera på våra parkeringsplatser.

  Byggnation med miljön i åtanke

  ICA Fastigheters mål är alltid att bygga energieffektivt. Vi har, liksom vid våra övriga byggprojekt, jobbat med energieffektiviserande åtgärder som stöttar driften av fastigheten. Maxi-butiken är tänkt att Svanenmärkas och kommer att återvinna matsvinn och energi från spillvärme. Dessutom använder sig butiken i Moraberg av geoenergi med borrhålslager som genererar både bergvärme och komfortkyla beroende på årstid. 

  Tack vare etableringen av butiken kommer ett 70-tal nya arbetstillfällen skapas i Södertälje kommun. Invigning skedde den 29 november 2017. Butiken ägs och förvaltas av ICA Fastigheter.

   Fakta Moraberg

   Ort: Moraberg, Södertälje

   FASTIGHET: Fullmånen 3

   Yta: 6 000 kvadratmeter

   Innehåll: Maxi ICA Stormarknad med Apotek Hjärtat och förbutik.

   Miljöprofil: Miljöbyggnad Silver+ Geoenergi

   Byggstart: 14 december 2014

   Invigning: 29 november 2017

   Övrigt: Marknadsplatsen byggs tillsammans med Biltema

   Visa hela informationen Dölj informationen

   29 november 2017

   SVERIGES 82:A MAXI-BUTIK HAR ÖPPNAT I MORABERG, SÖDERTÄLJE

   Den 29 november öppnade den 82:a Maxi-butiken i Sverige. Den nybyggda ICA Maxi är belägen på ett superläge vid E4:an i Moraberg, Södertälje. Kvällen innan öppning var det VIP-invigning och ICA Fastigheter var på plats för att gratulera handlaren Markus Lönnroth till den nya butiken.

   15 mars 2017

   Planerar för framtiden: Nu söker Maxi i Moraberg morgondagens medarbetare

   I Moraberg i Södertälje byggs nu en helt ny ICA Maxi butik och nu är ICA handlaren redan på gång för att hitta butikens viktigaste tillgång – medarbetarna.

   14 december 2015

   Första spadtaget i Moraberg

   Den 14 december samlades representanter från Södertälje kommun, ICA Fastigheter, ICA och Biltema för att ta det första spadtaget till Morabergs nya handelsplats. Söder om Moraberg nära Glasberga i Södertälje etableras nu en ICA Maxi Stormarknad och en Biltemabutik, vars utbud och öppettider ska ge besökarna en enklare vardag och rikare fritid.