Brunnshög, Lund

  nytt kvarter i brunnshög

  Den goda jorden som grund till ekosystemet

  I hjärtat av Brunnshög utvecklar ICA Fastigheter ett modernt och hållbart blandstadskvarter med ICA-butiken som den naturliga och livfulla mötesplatsen.

  I det förslag som ICA Fastigheter presenterade för Lunds kommun 2014/2015, vill vi i Brunnshög nära Lund, utveckla ett helt nytt kvarter på 20 000 kvadratmeter som ska innefatta dagligvaruhandel, bostäder, kontor och service, anpassat efter kommunens framtida visioner för Brunnshög. Här vill vi skapa ett modernt kvarter med fokus på människorna som lever och bor här. ICA kommer att utveckla hela området till ett stadsmässigt blandstadskvarter som utöver ICA-butik innehåller bostäder och service. 

  Spännande dagligvarubutik med saluhallskänsla

  Butiken ska vara en inspirerande ICA-butik, med stort fokus på både ekologisk och lokalproducerad mat, då butiken har Sveriges bästa odlingslandskap runt hörnet. Kunden ska ges en känsla av saluhall innanför den glasade entrén och mötas av en inspirerande frukt- och gröntavdelning samt ett brett sortiment av fisk, kött, ost och chark med fokus på lokala delikatesser. Butiken har en stor betoning på färskvaror och måltidslösningar. 

  kvarteret med matbutiken som nav

  I vårt kvarter kommer alla vara välkomna! Här kommer det finnas yteffektivt boende för unga, men även större bostäder för barnfamiljer. Vi kommer också att kunna erbjuda tillfälligt boende till företagare, gästforskare med flera från cirka 1 vecka upptill 4 månader i form av ett så kallat ”longstay hotell”.  Vår byggnad vid stadsdelstorget blir områdets naturliga mötesplats, med den stora matbutiken som nav. Här är det liv och rörelse i ett kvarter skapat för det dagliga livet med god service som exempelvis restaurang, frisör och gym.

  Vi skapar platser kring våra butiker

  Med ICAs kvarter i Brunnshög vill vi skapa en plats kring vår butik, där människor bor, lever trivs och verkar. ICA är en stark aktör som gemensamt med kommuner och rätt partners kan skapa långsiktiga, hållbara platser med liv och rörelse. Vid färdigställandet av kvarterets bebyggelse ser vi framför oss en tredimensionell fastighetsdelning där ICA Fastigheter kvarstår som den långsiktiga ägaren av kommersiella lokaler och lokaler för kommunal service. Byggstart planeras till 2019 med preliminärt färdigställande till hösten 2021. När Brunnshög är färdigbyggt kommer 40 000 personer att bo eller ha sin arbetsplats här.

  Läs mer om hållbarhet i Brunnshög

  Fakta Brunnshög

  Ort: Brunnshög, Lund

  Yta: Ingen exakt uppgift i dagsläget. En normalstor ICA-butik är idag omkring 5 000 kvadrat meter stor.

  Innehåll: En lokal och inspirerande ICA-butik i en 3D-lösning, Systembolaget samt Apotek Hjärtat samt bostäder och annan retail och närservice

  Miljöprofil: Miljöbyggnad guld eller internationell certifiering enligt BREEAM

  Byggstart: Preliminär byggstart våren 2022

  Invigning: Våren 2024

  Fastighetsägare: ICA Fastigheter AB för ICA-butiken i en 3D-lösning.

  Läs mer: https://lund.se/brunnshog

  Visa hela informationen Dölj informationen

  Situationsskiss

  13 december 2017

  Så här äter du i framtidens storstad!

  Kan digitaliseringen hjälpa oss äta och handla mat mer klimatsmart? Det diskuteras i podcasten från Openlab som fokuserar på mat och samhällsutmaningar. Möt värderingsforskaren Peter Majanen som tror ohälsosam mat kommer bli nyttig, och lyssna till ICA:s futurist Malin Eriksson och chefen för nya innovationshubben ICA-x, Samuel Young. Lyssna på podden här!

  4 oktober 2017

  Högtidlig invigning av nya stadsdelen Brunnshög

  Den 4 oktober invigdes Lunds nyaste och mest innovativa stadsdel. På plats för ett första spadtag fanns företrädare för Lunds kommun och flertalet av de byggherrar som ska vara med och forma den nya stadsdelen, däribland ICA Fastigheter. Omringad av grävskopor och till ljudet av studentorkestern Bleckhornen hälsade Lundaprofilen Johan Wester välkommen till invigningen av byggandet av Brunnshög. Didrik 6 år, var den som fick äran att ta det första spadtaget.

  9 maj 2017

  Nobelpristagare sätter namn på Brunnshög

  Nu sätts nu namn på gator, kvarter, parker och platser i den nya stadsdelen i Brunnshög. Området präglas av kunskap på hög nivå och namnen ges till kända nobelpristagare, upptäckter och innovationer. Vilken vetenskapsman/-kvinna kommer finnas nära ICA Fastigheters kvarter? Vem tycker du skulle passa?

  3 januari 2017

  När kommer spårvagnen?

  Spårvägsprojektet går vidare och politikerna i Lund kommer att kunna ta beslut om byggstart i början av 2017. ICA Fastigheters kvarter i centrala Brunnshög kommer att ha en hållplats för spårväg precis i anslutning till ICA-butiken och bli en naturlig mötesplats för boende i Brunnshög. Brunnshögsgatan, där spårvägen ska dras, finns redan byggd och med lite fantasi går det att föreställa sig hur spårvagnarna kommer rullande. Trafiken beräknas starta 2019. Lunds kommun meddelar även att detaljplanerna för bebyggelsen av Centrala Brunnshög, med handelskvarter och stadsdelspark, går ut på samråd som varar till i slutet av februari. Du kan läsa mer om Brunnshög som framtidens nya stadsdel på www.lund.se/brunnshog

  15 december 2016

  Brunnshög i fokus på ICAs kapitalmarknadsdag

  Den 15 december hölls ICA Gruppens kapitalmarknadsdag i Stockholm. På programmet stod bland annat en genomgång av gruppens strategiska prioriteringar och mål. Ett av dem är projektet Brunnshög och vårt kvarter i den nya stadsdelen.

   Dela