Framtida ICA-butik vid Bromma Blocks

  ICA Fastigheter förvärvar fastighet vid Bromma Blocks

  Nyheter

  26 september 2017

  FÖRSVARSMAKTSÖVNING AURORA 17 VID BROMMA BLOCKS 20-27 SEPTEMBER

  För att öka den militära förmågan genomförde Försvarsmakten under september 2017 försvarsmaktsövningen Aurora 17, som är den första och största övningen i sitt slag på mer än 20 år. En av övningsplatserna var ICA Fastigheters fastighet Trafikflyget 8, där Försvaret övade försvar för scenariot att Bromma Flygplats skulle attackeras eller belägras.

  större ICA-butik i stockholmsområdet

  Vi utvecklar vid Bromma Blocks med en ICA-butik och ytterligare verksamheter

  2016 köpte ICA Fastigheter fastigheten Trafikflyget 8 med en byggrätt om 45 000 kvm BTA. Fastigheten är belägen direkt till vänster vid infarten till Bromma Blocks handelsområde och ligger längs Ulvsundavägen nära Bromma Flygplats.   

  - Bromma är en expansiv del i Stockholm och vi har länge velat etablera en större ICA-butik i området. Vi ser fram emot att vara med och utveckla platsen,

  säger Lena Boberg, vd ICA Fastigheter.

  Därför är Bromma viktigt för ICA Fastigheter

  Genom vår satsning i H5 kan vi, tillsammans med starka hyresgäster och med ICA som starkt varumärke i ryggen, bidra med att stärka hela platsens erbjudande. Genom ICA-butiken, hotellet och gallerian som goda grannar utvecklar vi hela platsens erbjudande och tillför nytt värde. Vi ger möjligheter till en ny mötesplats och interaktion mellan människor, mat och handel för de människor som i vardagen vill göra medvetna val utifrån hälsa, service och hållbarhet.

  Vad kommer hända på platsen?

  I vår byggnad, som kallas för H5, planerar vi att bygga en större ICA-butik med plats för ett Apotek Hjärtat och annan verksamhet. Enligt nuvarande detaljplan tillåts verksamheter som handel, hotell och kontor, där olika koncept för verksamheterna nu håller på att formas av ICA Fastigheter tillsammans med arkitekter och samarbetspartners.

  Hotelldelen är tänkt att placeras ovanpå handelsdelen och planeras för cirka 240 rum om totalt cirka 10 000 kvm, inklusive restaurang och lobby.

  – Tillsammans med hotellrådgivaren Annordia har vi definierat behovet av ett long stay-hotell, men vi vill inte begränsa oss av det. Operatören får förstås välja koncept,
  säger Fredrik H Johansson, projektutvecklare på ICA Fastigheter, till tidningen Fastighetsvärlden.

  Handelsdelen i H5 är tänkt att ligga i de första tre planen med ett 30-tal butiker i gatuplan. ICA butiken är planerad till planet ovan galleriadelen, vilken kommer ha en ingång direkt från den upphöjda tvärbanestationen vid Bromma Block. Stationens indockning mellan H4 och H5 gör det möjligt för besökare att smidigt ta sig in till ICA-butiken och gå upp eller ned till butikerna i galleriadelen och större butiker och hotellet i de översta planen.

  Utveckling av nuvarande Bromma Blocks

  Befintliga Bromma Blocks står också under ett stort förändringsarbete med tänkt tillbyggnad. I början av 2017 förvärvade CBRE GIP Bromma Blocks som tillsammans med Vencom Property Partners har ansökt om bygglov för att bygga ut anläggningen med 23 000 kvadratmeter, till det som kallas H4. Tillbyggnaden, där 15 000 kvadratmeter är handel och service i en ny galleriadel, är planerad i två plan vilket skulle ge en rejäl tillökning av gallerians shoppingyta, som i dag är 24 000 kvadratmeter stor. Lokalerna är tänkt att fyllas med en blandning av större och mindre butiker samt andra kommersiella verksamheter. Önskemål och planer finns att kunderna ska kunna gå mellan de olika galleriadelarna (H4 och H5) på Bromma Blocks utan att märka någon skillnad.

  ICA Fastigheter hoppas på byggstart vintern 2018/2019, där handelsdelen ska vara klar i slutet av 2020 och att hotellet, ska vara färdigställd i början av 2021.

  Fakta Brommaporten

  Kort fakta med externa länkar

  Fastighet: Trafikflyget 8 med byggrätt om cirka 45 000 kvm BTA med äganderätt
  Ort: Ulvsunda/Bromma
  Kommun: Stockholm
  Innehåll: Livsmedelsbutik, handel, hotell, kontor och annan service
  Butiksprofil: Inte beslutad
  Tänkt innehåll Goda Grannar: Apotek Hjärtat och annan verksamhet
  Yta ICA-butiken: ICA-utiken kommer som mest ta upp 10 000 kvm 
  Närliggande grannar: Alla Bromma Blocks butiker
  Målgrupp: Boende i närområdet kring Bromma samt Mälaröarna och Vällingby
  Fastighetsägare: ICA Fastigheter AB
  Arkitekter: Wester och Elsner
  Kommunikationer: Bussar, flygbussar, tvärbanan utanför Bromma Blocks (i framtiden kommer tvärbanan ha egen hållplats i anslutning till anläggningen)

  Läs mer/externa länkar:
  Artikel om Bromma Blocks utbyggnad
  SLL om Tvärbanans utveckling

  Visa hela informationen Dölj informationen

  Överblick Trafikflyget 8

  Dela