NYBYGGNADSPROJEKT

ICA Fastigheter utvecklar en ny plats för god mat och hälsa i Täby

Vid porten till handelsplatsen i Arninge ska ICA Fastigheter utveckla en ny plats för god mat och hälsa i Täby, Stockholm. Här planerar vi för hyresgäster med det goda som en gemensam röd tråd; en ny modern ICA Maxi-butik, olika restaurangkoncept, Apotek Hjärtat, gym och padelhall på taket. Tillsammans blir det cirka 30 000 kvadratmeter god mat och hälsa för såväl både boende som besökare i Täby.

ICA har under många år önskat utveckla sin verksamhet i Arninge, då Täby är en starkt växande kommun och därför är i behov av en utökad matmarknad. Genom köpet av fastigheten Tumstocken 6 intill vår nuvarande fastighet, Tumstocken 9, kan vi utnyttja fördelarna som ägandet av båda fastigheterna innebär i form av storskaligt utbud, effektiva logistik- och parkeringslösningar och fler externa hyresgäster.

Vi skapar framtidens mötesplats i Arninge när Täby växer

ICA Fastigheter arbetar aktivt med att anpassa varje enskild fastighet utifrån den lokala marknadens förutsättningar. Vår målsättning är att fastigheten ska kunna förändras så att den kan leva med sitt närområdes utveckling och tillväxt. Detta blir särskilt viktigt när Arninge-Ullnaområdet utvecklas och genomgår en spännande omvandling från handels- och industriområde till en levande och dynamisk stadsdel där människor ska vilja bo, leva och verka. Det utmärkta läget som Arninge har och Täby kommuns planer att göra området till en knytpunkt passar utmärkt för en ICA Maxi. Här kommer både många Täbybor både bo och besöka i framtiden. 

En uppgraderad ICA-butik

ICA Fastigheters ambition är att erbjuda konsumenterna både stor- och småskalig handel tillsammans med lokal service som är anpassad efter både den tillresta och närboende kunden, oberoende av hur och när man väljer besöka platsen.

Att uppgradera ICA-butiken i området från ICA Kvantum till ICA Maxi innebär ytterligare fördelar för kunderna, då en Maxi-butik har ett större och bredare sortiment, lägre priser och ökade öppettider.

Vi vill att vår fastighet ska bli områdets centrum och hjärta, inte bara en plats för enkel och rationell handel men också för möten och en stunds avkoppling i en levande torgmiljö mitt i det framväxande Arninge-Ullna.

En plats för god mat och hälsa i Täby 

För oss på ICA går hållbarhet och hälsa hand i hand. Vår ambition är därför att komplettera vår tänkta ICA-butik med hyresgäster som främjar god mat, hälsa och rörlighet. Vi planerar för ett innehåll med bland annat olika restaurangkoncept, Apotek Hjärtat och ett gym. På vårt tak har vi planerat för att en padelhall finnas tillgänglig som tillsammans med ICA-butikens långa öppettider ger platsen livfullhet och trygghet under många av dygnets timmar. 

Maxi ICA Stormarknad i Arninge

Maxi-butiken i Arninge ska vara en kundvänlig och modern butik och erbjuda ett brett och lokalt anpassat sortiment av dagligvaror och kvalitativa specialvaror till låga priser samt onlinehandel med drive thru. Förutom livsmedel ska det även finnas ett brett sortiment av specialvaror så som böcker, kläder, husgeråd och sportartiklar samt en trädgårdsavdelning.

Butiken ska vara lättillgängliga för besökare som färdas med bil och buss såväl som på cykel. Parkeringen kommer erbjuda laddstolpar för elbilar för besökare som färdas med el-bil. I samband med att den nya ICA Maxi-butiken öppnar kommer ICA Kvantum Arninge att stängas.

Projektkalender Tumstocken 6 och 9 i Arninge

Vad finns i närheten?

Täby kommun är under stark utveckling och utbyggnad. Några av projekten finns i närheten av vår fastighet. 

Arninge Station, ett trafik- och infrastruktursprojekt

Arninge station blir ett nav för kollektivtrafiken i hela nordöstra Stockholm.

Läs mer om Arninge station

Ullna park, ett fritids- och rekreationsprojekt

Visionen för Ullna park är att det ska bli ett rekreationsområde för åretrunt-aktiviteter och bostäder.

Läs mer om Ullna park

Hägerneholm, ett nytt bostadsprojekt

Hägerneholm blir en ny stadsdel med närhet till vatten och en stor stadspark, Hägerneholmsparken.

Läs mer om Hägerneholm

FAKTA

Projektet Arninge i korthet

ORT: Arninge i Täby, utanför Stockholm

KOMMUN: Täby kommun

INNEHÅLL/BUTIKSPROFIL: Maxi ICA Stormarknad, Apotek Hjärtat, gym, padelhall, butiker, restauranger och annan service 

YTA: Totalt 30 000 kvadratmeter där 20 000 kvm BTA är lokaler inklusive teknikytor och 10 0000 kvm BTA är garage 

SERVICE PÅ PLATS: Restauranger, apotek samt drive thru för upphämtning av förbeställd mat på ICA Maxi via online

HÅLLBARHETSINITIATIV: Byggnation till största delen med inslag av trä, solceller och ängsmark på taket. Laddstolpar, geoenergi och värmeåtervinningssystem. 

MILJÖPROFIL: Miljöbyggnad Guld

BYGGSTART: Planerat till tidig vinter 2023

 

 

 

INVIGNING: Just nu finns inget datum satt för när projektet är klart

LÄGE: Arninge ligger med avfart från E18 med bra acess för dem som passerar vidare norrut mot Norrtälje, Åkersberga och Roslagen. Fastigheten ligger precis vid porten till Arninge Handelsområde vid Kundvägen i ett bra skyltläge. 

NÄRLIGGANDE GRANNAR I HANDELSOMRÅDET: Granngården, Systembolaget, XXL, Stadium, Stora Coop, Lidl, Ö&B, Jula, Byggmax, Rusta,  Zookompaniet, Kakeldags, K-Rauta, Dollarstore, Elon, Hööks, Flinks Järn med flera. 

FASTIGHETSÄGARE: ICA Fastigheter

SAMARBETSPARTNERS: Krupinski/Krupinska Arkitekter

LÄS MER: Täby kommun

Dela