NYETABLERING

Vi utvecklar en ny ICA Maxi-butik med goda och hälsosamma grannar i Åkersberga

Nu utvecklar ICA Fastigheter Maxi ICA Stormarknad, Apotek Hjärtat, Min Doktor och kompletterande goda grannar inom service och måltidskoncept om 7 000 kvadratmeter i Åkersberga, norr om Stockholm. Fastigheten byggs i trä, med solceller, sedumtak och geoenergi och uppfyller kriterierna för Miljöbyggnad Guld.

Vid årsskiftet 2016-2017 köpte ICA Fastigheter AB fastigheterna Hagby 1:101 och 1:102 i Åkersberga som ligger utmed väg 276 och granne med Österåkers golfklubb.

Vad kommer utvecklas på platsen? 

Platsens innehåll kommer att vara lokalanpassad med fokus på måltidsinspiration och hälsa, och bidra till ett enklare vardagsliv genom planer på en utvecklad e-handel, för att hjälpa kunder att lösa veckans matinköp lite enklare. 

Butiken som planeras vill vi ska bli framtidens ICA Maxi-butik med bageri, manuella färskvarudiskar och generellt stort fokus på färskvaror samt måltider och hållbarhet. Dessutom kommer butiken erbjuda lokalproducerade varor, samt en non-food avdelning med varor för hushåll och fritid, samt en trädgårdsavdelning med allt för uteplatsen och grillningen.

God mat och hälsa

I anslutning till ICA-butiken etableras ett Apotek Hjärtat och Min Doktor klinik med möjlighet till god vård och hälsa. Tre olika matkoncept planeras också att öppna här som goda grannar för att förstärka platsen som en destination för god mat och hälsa. Det blir ett positivt tillskott för invånare och besökare till Åkersberga. 


- Österåkers kommun är en snabbväxande kommun och en viktig marknad för ICA. Vi vill fortsätta satsa i området, vi bygger vår mest hållbara butiksfastighet hittills och är glada över möjligheten att utveckla kunderbjudandet i Åkersberga i Österåkers kommun med en ICA Maxi och ett Apotek Hjärtat, säger Anna Nyberg, vd ICA Fastigheter.

Vår mest hållbara butik hittills

Fastigheten i Åkersberga blir ICA Fastigheters mest hållbara butiksfastighet hittills. Här planerar vi för en byggnation i trä med solceller och sedumtak. Byggnaden värms och kyls genom geoenergi och byggnationen sker enligt kriterierna för Miljöbyggnad Guld. Naturligtvis finns 6 st laddstolpar för el-bilar på plats och goda cykelparkeringsmöjligheter. Stor hänsyn tas till att fastigheten i trä kommer harmoniera väl i omgivningarna som erbjuder grönområden och golfbana.  

Nu sätter vi igång, spaden är satt i backen!

Byggstart och första spadtag för den nya ICA Maxi-butiken och grannar togs under festliga former den 14 oktober 2021 av så väl kommunstyrelsens ordförande som ICA Handlaren Claud Schaffer med flera. Planerad öppning för butiken under våren 2023. ICA Fastigheter kommer båda äga och förvalta fastigheten och drivas av lokala ICA-handlaren Claude Schaffer.

- Det känns jättekul och spännande att jag och mina barn nu kan börja jobba med butiken inför öppning av Maxi ICA Stormarknad Åkersberga, säger Claude Schaffer.

Projektkalender Åkersberga

FAKTA

Vårt projekt i Åkersberga

Fastighet: Hagby 1:101 och 1:102
Ort: Åkersberga
Kommun: Österåkers kommun
Ytor: Totalt cirka 8000 kvm. ICA-butiken ca 7 000 kvm säljyta, Apotek Hjärtat med Min Doktor ca 300 kvm
Innehåll: ICA-butik, Apotek Hjärtat, Min Doktor, frisör samt tre matkoncept
Butiksprofil: Maxi ICA Stormarknad
Miljöprofil: Miljöbyggnad guld
Hållbarhetsinitiativ: Träbyggnad med sedumtak varvat med solceller, geoenergi samt 5 st laddstolpar

Närliggande grannar: Österåkers Golfklubb, ÖoB, Coop, Flügger Färg, Lloyds Apotek, Willy´s
Kommunikationer: Bil eller buss, promenad eller cykel. Roslagsbanan finns tillgänglig med cykelavstånd
Synlighet: God synlighet utmed väg 276 med nybyggd rondell med avfart till tänkta butiken
Byggstart: 14 oktober 2021
Planerad invigning: Våren 2023
Fastighetsägare: ICA Fastigheter AB
Arkitekter: Koncept samt Norra Flygeln

Välkommen till en riktigt hållbar plats

Vår träbyggnad i Åkersberga blir ICA Fastigheters mest hållbara butiksfastighet hittills. Här planerar vi för både laddstopar för den eldrivne besökaren, ett tak varvat med både solceller och sedumtak samt ett smart värme- och kylsystem genom geoenergi. 

Träbyggnader och materialval i våra nybyggnadsprojekt

Vi väljer gärna trä tillsammans med andra hållbara material i våra nybyggnadsprojekt, så här tänker vi då.

Läs mer om trä som material

Geoenergi - underjordiska krafter i ICA-butikerna

100 procent förnybar värme och kyla till våra butiksfastigheter. Hållbart och kostnadseffektivt.

Så fungerar geoenergi

Ladda upp med både mat och el vid nya ICA-butiken

Vi laddar Sverige genom laddstolpar vid ICA-butiken. Idag finns 118 laddstolpar vid 30 av våra butiksfastigheter och fler planeras.

Läs mer om våra laddstolpar
Dela