Vi bygger en ICA Maxi-butik med goda grannar i Åkersberga

  Nytt projekt

  Ny handelsplats och ICA Maxi-butik i Åkersberga

  ICA Maxi-butik och Goda Grannar öppnar i Åkersberga norr om Stockholm.

  ICA FASTIGHETER FASTIGHETER KÖPTE vid årsskiftet 2016/2017 fastigheterna Hagby 1:101 och 1:102 i Åkersberga. Området har en yta på 30 000 kvadratmeter, med en byggrätt på cirka 15 000 kvadratmeter. Marken användes tidigare av Österåkers golfklubb och ligger vid väg 276, precis innan rondellen, på Långhundravägen 11. 

  Åkersberga som ingår i Österåkers kommun ligger 30 kilometer nordost om centrala Stockholm, en kommun med 43 000 invånare. Orten präglas av natur- och skärgårdsliv då Åkerberga som är porten till Stockholms norra skärgård har gott om grönområden, odlingslandskap samt betesmarker och är ett naturligt stopp för många skärgårdsbor som behöver handla på vägen till sitt sommarboende.

  VAD KOMMER HÄNDA PÅ PLATSEN?

  ICA Fastigheter planerar att bygga en modern ICA Maxi-butik med ett brett kundorienterat sortiment till bra priser. Butiken kommer även ha lokalproducerade varor, samt en non-food avdelning med varor för hushåll och fritid, samt en trädgårdsavdelning med allt för uteplatsen och grillningen. ICA-butiken kommer även att erbjuda online handel med tillhörande hämtastation, en "Drive Thru", för att hjälpa kunder att lösa veckans matinköp lite snabbare. 

  Invigning av den nya ICA Maxibutiken har gått sin tidplan förändrad beroende av kommunens bygge av rondell med infart till området. Första spadtag och öppningsdatum för ICA-butiken är därmed ännu inte beslutade men sker i nära anslultning till att ett beslut från kommun och Vägverket finns.

  Välkomna! 

  Hållbar energi

  Projekt för geotermisk värme och kyla

  En livsmedelsbutik är en komplex temperaturmässigt miljö. Sedan en tid har ICA Fastigheter ett projekt kring inomhusmiljö för nya butiker med syfte att dra nytta av både värmen och kylan på ett smartare sätt samt att kombinera det med en hållbar geotermisk lösning.

  Läs hela artikeln

  25 september 2017

  STORT INTRESSE FÖR DEN PLANERADE ICA MAXI BUTIKEN I ÖSTERÅKER

  Näringslivet i Österåkers kommun var samlat när kommunen bjöd på frukost och hade ICA Fastigheter som gäst. Projektledaren Lasse Åhsberg berättade om det planerade ICA Maxi-projektet vid golfklubben.

  8 november 2016

  ICA FASTIGHETER FÖRVÄRVAR FASTIGHETER I ÅKERSBERGA

  ICA Fastigheter har förvärvat fastigheterna Hagby 1:101 och 1:102 i Åkersberga i Österåker med ambition att etablera Maxi ICA Stormarknad, Apotek Hjärtat och framtida Goda Grannar. Fastigheterna uppgår totalt till 30 000 kvadratmeter, varav 15 000 är byggrätter. Säljare är Aftén Fastigheter AB.

  fakta åkersberga

  Vad ska vi bygga?

  FASTIGHETSBETECKNING: Hagby 1:101 & 1:102

  ORT: Åkersberga

  KOMMUN: Österåkers kommun

  MÅLGRUPP: Boende i Åkersberga med kringområden, samt besökare som passerar Åkersberga på väg till Roslagen.

  VISION: Vi vill på sikt skapa en attraktiv volymhandelsplats med handel, mat, restauranger, motion och medvetna hälsoval i en spännande miljöbyggnad.

  INNEHÅLL/ICA-BUTIKSPROFIL: Maxi ICA Stormarknad

  YTOR: ICA-butiken 6 250 kvm, Apotek Hjärtat cirka 200 kvm

  TÄNKT INNEHÅLL GODA GRANNAR: Apotek Hjärtat med flera

  NÄRLIGGANDE GRANNAR: Österåkers Golfklubb, ÖoB, Coop, Flugger Färg, Lloyds Apotek, Willy´s med flera. 

  KOMMUNIKATIONER: Bil , buss, promenad eller cykel. Roslagsbanan finns tillgänglig på cykelavstånd.

  MILJÖPROFIL: Miljöbyggnad Guld

  Första spadtag: Planerat till hösten/vintern 2019, dock beroende på utbyggnad av rondell som ska ge tillgänglighet till platsen

  INVIGNING: Våren/sommaren 2021

  ARKITEKTER: Norra Flygeln samt Koncept Stockholm

  FASTIGHETSÄGARE: ICA Fastigheter AB

  Visa hela informationen Dölj informationen
  Dela