Ny ICA Maxi-butik i Ulricehamn

  Vad händer på byggarbetsplatsen i Ubbarp?

  ICA Fastigheter bygger en ICA Maxi med goda grannar på fastigheten Ubbarp 8:20, som är ett läge strax norr om tätorten Ubbarp, lite utanför stan. På platsen planerar ICA Fastigheter att bygga en ny marknadsplats med ambitionen att skapa en attraktiv marknadsplats som tar hänsyn till den lokala marknadens behov. Hur har det gått sedan spadtaget i mars? Här följer en rapport från byggledarna.

  ICA Fastigheter bygger en ICA Maxi med goda grannar på fastigheten Ubbarp 8:20, som är ett läge strax norr om tätorten Ubbarp, lite utanför stan. Efter startbesked från kommunen avseende miljösanering och första spadtag, har markarbeten utförts från slutet av maj och avslutats i juni.

  Då byggarbetsplatsen är en åkermark flyttades jordmassor till grannen UBRK (ridklubben) som hos dem ska återanvändas och ge deras beteshagar jordförbättring. Detta gjordes under i månadsskiftet juni-juli.

  I juli utfördes också bergsprängning och fiffigt nog kunde sprängstenen återanvändas i dagvattenmagasin för att minska bortforsling och frakter.

  I mitten av augusti kunde äntligen arbetet med själva byggnaden påbörjas genom montage av grundplintar för att i början av september montera betongsocklar i söder och öster och rördragning i platta och börja betonggjuta plattan med vissa stomarbeten, ’stubbar’.

  Den nya marknadsplatsen beräknas stå klar våren/sommaren 2018 och har en beräknad totalyta om 10 000 kvadratmeter, där ICA Maxi disponerar 5 800 kvadratmeter, Apotek Hjärtat 170 kvadratmeter och Elgiganten 1 000 kvadratmeter. Ytterligare handel och service kommer att tillkomma.

  ICA Fastigheter har ett ambitiöst miljötänk som ska genomsyra byggnationen av marknadsplatsen, med strävan att uppnå Miljöbyggnad Guld. 

  Vi ser fram emot att se byggnationen ta form framöver!