Ny handelsplats

  Skurups handelsplats tar form

  Vid ICA Supermarket i Skurup utvecklas en ny handelsplats

  VID ICA SUPERMARKET I SKURUP utvecklas en helt ny handelsplats med cirka 20 000 kvadratmeter av handel och goda grannar. Byggnationen kom igång ordentligt under hösten 2017 och ett tjugotal företag planeras etablera sig på området. Handelsplatsen ligger precis intill E65:an där det passerar cirka 12 000 bilar per dygn och trafiken på handelsområdet förväntas bli omfattande när allt står klart.

  FÖRST ATT ETABLERA SIG utöver ICA Supermarket, var Dollarstore, ytterligare en rad företag tecknade kontrakt 2016 och de senaste tillskotten till platsen är Apoteksgruppen och Blomsterbutiken Gardeco.

  ICA handlaren Mikael Karlsson flyttade sin butik från gågatan till en nybyggd jättelokal på åkern vid E65:an redan 2009. Han berättar i en intervju för Skånska Dagbladet, att han flyttade ut för att han hade en vision om en handelsplats med ”goda grannar” som kunde få människor att stanna till på motorvägen och svänga av till kommunen - en vision som snart är i hamn. 


  Tre år efter ICAs etablering inleddes ett samarbete med Tam Retail för att hjälpa till att få platsen mer levande och låta den tidigare åkern och aningen ödsliga platsen bli ett minne blott.

   

  De hyresgästerna som står klara i dagsläget är utöver ICA Supermarket, Dollarstore, Sibylla, OKQ8, Vreab Lagerhotell, Apoteksgruppen, Gardeco samt en biltvättanläggning. Jysk och Jem o Fix planeras även att öppna till hösten 2018 och innan jul kommer tre nya rikskedjor offentliggöras.