Åkersberga

  Stort intresse för den planerade ICA Maxi- butiken I Österåker

  Näringslivet i Österåkers kommun var samlat när kommunen bjöd på frukost och hade ICA Fastigheter som gäst. Projektledaren Lasse Åhsberg berättade om det planerade ICA Maxi-projektet vid golfklubben.

  Den 5 september arrangerade Österåkers kommuns näringslivsenhet ett frukostmöte på Österåkers Golfklubb kring Citycons planer för Åkersberga Centrum och ICA:s vision för utvecklingen av en ICA Maxi-butik invid Österåkers golfklubb på Pilstugetomten. Frukosten var välbesökt av många näringslivsaktörer i kommunen och på plats fanns Lasse Åhsberg, projektchef på ICA Fastigheter, för att berätta om projektet, visa illustrationer av den tilltänkta byggnaden och svara på frågor.

   -Det var enbart positiva tongångar. Många undrade hur många arbetstillfällen Maxibutiken kommer att skapa och intresset var stort kring ett större kundorienterat sortiment. Jag fick även kommentarer om att byggnaden var fint gestaltad och passar väl in i området. Det är också något som Österåkers kommun har uttryckt och de är glada över vår långsiktiga etablering i området och ser fram emot ett fortsatt gott samarbete,
   

  säger Lasse Åhsberg.

  Totalt handlar det om 30 000 kvadratmeter med en byggrätt på cirka 15 000 kvadratmeter som ICA Fastigheter köpte vid årsskiftet 2016/2017 och där planen är att etablera en ICA Maxi-butik, Apotek Hjärtat och framtida Goda Grannar. Invigning av området och den nya ICA Maxibutiken är planerad till försommaren 2019. Öppningsdatum för Goda Grannar är inte beslutat ännu.

  Efterfrågan och behovet av en större ICA-butik i området tros vara stor då Österåker har en stark inflyttning och en omfattande mängd sommarboende i området eller som passerar förbi ut mot skärgården.  Det finns inga planer på att lägga ner de andra ICA-butikerna i kommunen.