Ny stadsdel i Lund

  Högtidlig invigning av nya stadsdelen Brunnshög

  Den 4 oktober invigdes Lunds nyaste och mest innovativa stadsdel. På plats för ett första spadtag fanns företrädare för Lunds kommun och flertalet av de byggherrar som ska vara med och forma den nya stadsdelen, däribland ICA Fastigheter. Omringad av grävskopor och till ljudet av studentorkestern Bleckhornen hälsade Lundaprofilen Johan Wester välkommen till invigningen av byggandet av Brunnshög. Didrik 6 år, var den som fick äran att ta det första spadtaget.

  Med på spadtaget fanns besökare som ska blir Brunnshögs första invånare, grannar, samt ett stort antal representanter från olika byggbolag, arkitektfirmor, kommunen och näringslivet, för att bevittna det officiella startskottet för utbyggnaden av framtidens bostadskvarter. Byggnationerna kommer sedan ske i olika etapper, varav ICA Fastigheter planerar för byggstart under 2018.

  En stadsdel starkt präglad av nytänk, öppenhet, kunskap och innovationer

  På plats från ICA Fastigheter fanns projektutvecklaren Fredrik Johansson som ansvarar för ICAs kvarter mitt i den goda staden. Tillsammans med andra byggherrar, Lunds kommun och med närhet av de två toppforskningsanläggningarna MAX IV och ESS kommer stadsdelen växa fram och präglas starkt av nytänk, öppenhet och ta till vara på områdets kunskap och innovationer.

  - Det känns verkligen jättekul, nu är det på riktigt och det är många viktiga aktörer som nu ska hjälpas åt att bygga Brunnshög, att göra verklighet av visionerna,

  säger Eva Dalman, projektchef för Brunnshög i Lunds kommun.

  Under invigningen fick besökarna ta en tur till framtiden genom en 3D-modell av stadsdelen, som på sikt beräknas rymma 40 000 boende och arbetande.