KARRIÄR | 25 januari 2019

Camilla ansvarar för nya ICA-huset

Hallå där, Camilla Lönnqvist! På måndag den 28 januari går det stora flyttlasset till nya ICA-huset i Arenastaden, ICAs nya huvudkontor. ICA Fastigheter är ansvarig för förvaltningen av det nya kontoret och du har rollen som husansvarig. Hur känns det inför flytten?

– Det känns otroligt bra och fantastiskt kul att det snart är dags att flytta in i vårt nya fina kontor. Förberedelserna har pågått under lång tid med många duktiga medarbetare involverade.

– I början av januari flyttade 300 medarbetare in i det nya kontoret. Nu på måndag sker den stora flytten, som omfattar cirka 1 500 medarbetare. Ett par funktioner ansluter avslutningsvis i mars och därefter är vi alla samlade under samma tak.

Du kommer att vara husansvarig, vad innebär det?
– Som husansvarig ansvarar jag för den fysiska arbetsmiljön och den dagliga driften av kontoret. Det handlar bland annat om viktiga servicefunktioner som har stor betydelse för hur våra medarbetare och besökare upplever vår arbetsplats. Men också kontakten med fastighetsägare och samarbetspartners som på olika sätt driver verksamhet i våra lokaler. Vi är många som hjälps åt för att alla ska trivas. Det är ett spännande och variationsrikt jobb.

– I samarbete med HR och IT ingår jag också i ett forum med uppdrag att förvalta och vidareutveckla konceptet ICA@work, ICAs tolkning av aktivitetsbaserat arbetssätt.

Vad blir den stora skillnaden för alla medarbetare?
– Den stora skillnaden blir att vi går över till ett helt aktivitetsbaserat kontor, får tillgång till avancerad teknik, utmanar gamla beteenden och samlar fler ICA-medarbetare under ett och samma tak. Vår nya miljö kommer att bidra till en helt annan interaktion än tidigare, vilket ska ge bra energi.

Några andra nyheter du vill berätta om?
– Vi kommer också att följa upp hur kontorets utformning stöttar oss i vårt nya sätt att arbeta. Bland annat genom sensorer som hjälper oss att mäta aktiviteten i olika ytor. 

Läs också: Madeleine Behrenfeldt inspireras av hyresgästernas kreativa idéer och engagemang

Dela