Butiksöppning | 7 juni 2018

  Nu har ICA Maxi Ulricehamn slagit upp dörrarna

  Den 5 juni 2018 var det äntligen dags för nya Maxi ICA Stormarknad i Ulricehamn att slå upp dörrarna för boende och besökande i Ubbarp med kring nejd. Klockan 10 på förmiddagen invigdes butiken av kommunstyrelsens ordförande Mattias Josefsson och ICA-handlare Calle Prammefors.

  På plats köande längs den röda mattan fanns fullt med besökare som alla var nyfikna på den nya butiken och att fylla varukorgen genom öppningserbjudanden. Redo i butiken väntade personalstyrkan på cirka 100 personer som bjöd på snittar och bubbel att dricka.

  Även Apotek Hjärtat öppnade sitt apotek på cirka 170 kvadratmeter som ligger i anslutning till Maxis entré. Här kan besökarna få både rådgivning och köpa läkemedel för en bättre hälsa och ökat välbefinnande med generösa öppettider. Däremot väntar goda grannen Elgiganten med sin öppning, men som enligt ägaren Four Office ska ske inom kort.

  ICA OCH ULRICEHAMNS KOMMUN har under flera år samarbetat för att utveckla Ulricehamns stadskärna med bättre samhällsservice och handel. Samarbetet resulterade i att ICA Maxi i Ubbarp byggdes eftersom centrala ICA Kvantum-butiken i Ulricehamn behöver minskas med nästan 1 000 kvadratmeter och byta profil till ICA Supermarket då Ulricehamns kommun på platsen behöver bygga ett stadsmässigt bibliotek i två plan.

  - Vi på ICA Fastigheter är mycket glada för samarbetet med Ulricehamns kommun som möjliggör att vi tillsammans kan utveckla Ulricehamn som stad. Stadskärnan får mer plats för service och handel samtidigt som den nya marknadsplatsen i Ubbarp blir ett starkt tillskott som destination för såväl kommuninvånare som besökare på genomresa,

   SÄGER LENA BOBERG, VD ICA FASTIGHETER.

  Genom samarbetet ska ulricehamnare och besökare få ett bibliotek med mer central placering och möjlighet till ökade upplevelser. Kommunen svarar själva för byggandet av det nya biblioteket. 

  Dela