Samarbete med kommunen

  ICA-butik och studentlägenheter skapar livfull plats i Växjö

  Nyligen invigdes ICA Kvantum på Teleborg i Växjö. I höst flyttar studenter och framtida ICA-kunder in i de 248 studentbostäderna i de sju ovanliggande våningarna. I en 3D-lösning och nära samarbete med Växjö kommun har ICA Fastigheter utvecklat butiken ochVäxjöbostäder byggt studentbostäderna på Campus/Teleborg i Växjö.

  FÖRUTOM EN KVANTUM-BUTIK, ett Apotek Hjärtat och en tandläkarmottagning i bottenplan, så rymmer även fastigheten kontorslokaler och 248 studentbostäder, i de sju ovanliggande våningarna där inflyttning sker till terminsstart i höst.

  - Vi tycker att projektet är en optimal lösning för alla parter och framför allt för de som ska handla på platsen och studenterna som ska bo i de fina nya lägenheterna.

  SÄGER LENA BOBERG, VD ICA FASTIGHETER

  SAMARBETE MELLAN ICA FASTIGHETER OCH VÄXJÖBOSTÄDER

  Första spadtaget togs i oktober 2016. Affären kom till genom ett samarbete mellan ICA Fastigheter, Växjö kommuns fristående fastighets- och utvecklingsbolag Videum och Växjöbostäder, då Videum sålde 13 100 kvm mark till ICA Fastigheter och Växjöbostäder. I det gemensamma bygget och 3d-lösningen äger ICA Fastigheter butiksfastigheten och Växjöbostäder äger bostäderna.

  - Vi ser mer och mer att det kommer sådana här projekt där vi jobbar med lokaler och bostäder. Det är också ett koncept som passar oss. Vi har jobbat ihop med ICA Fastigheter under hela projektets gång och samarbetet har fungerat utmärkt.

  SÄGER HÅKAN GUSTAVSSON, PROJEKTLEDARE VÄXJÖ BOSTÄDER


  3D-LÖSNINGAR I HUSKVARNA OCH PÅ TELEFONPLAN

  ICA Fastigheter har också utvecklat 3D-lösningar i Telefonplan söder om Stockholm där man byggt om LM Ericssons gamla personalmatsal till en ICA Supermarket och i Huskvarna där ett stadshus byggts ovanpå ICA Kvantum-butiken.

  - 3D-lösningar är ett smart sätt att integrera butiken med samhällets olika, unika, behov. ICA Fastigheter har under de senaste åren utvecklats till en långsiktig samhällsaktör som tar ansvar för att skapa platser med alltifrån vård, bostäder, bibliotek, och kommersiell handel – alltid med ICA-butiken i centrum.

  - Varje plats är unik och har särskilda förutsättningar och då är det jätteviktigt att i ett tidigt skede jobba nära kommuner och samarbetspartners precis som vi gjort här i Växjö.

  SÄGER LENA BOBERG

  Dela